Începe recensământul copiilor

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj dă startul recensământului copiilor care în anul scolar viitor intră în învățământul obligatoriu. Recensământul va avea loc până pe 19 februarie și se adresează în special elevilor care au împlinit vârsta pentru debutul în școlar în clasa pregătitoare și în clasa I. Reprezentanții instituției de învățământ lucrează la constituirea circumscripțiilor școlare prin arondarea străzilor. Arondările urmează a fi afișate la sediul fiecărei unități de învățământ, precum și pe site-ul ISJ Gorj.

Comisiile constituite la nivelul unităților de învățământ din județul Gorj vor colecta datele pentru a-i depista pe cei care au împlinit vârsta pentru debutul în clasa pregătitoare și în clasa I în anul școlar 2012-2013 pe baza străzilor repartizate. Activitățile vor consta în vizite la domiciliile de pe raza străzilor arondate și vor presupune completarea unei fișe de recensământ. Dacă niciun reprezentant legal al familiei nu este prezent în momentul vizitei, reprezentantul comisiei de recensământ va depune un anunț în cutia poștală care va cuprinde scopul vizitei și telefonul membrului din comisie pentru a putea fi contactat în vederea stabilirii unei noi vizite. În urma recensământului se va stabili numărul copiilor care împlinesc șase ani până la 31 august 2012 și cei care împlinesc șase ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2012. Reprezentanții ISJ Gorj spun că cei care se înscriu în ultima categorie, adică împlinesc șase ani în intervalul 1 septembrie și 31 decembrie 2012 vor fi evaluați de o comisie organizată la nivelul Centrului Județean de Resurse Educaționale Gorj, care va stabili dacă aceștia sunt apți pentru a intra în clasa I.

CALENDAR

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 5-16 martie și este valabilă pentru cei care doresc să se înscrie la școala de circumscripție, a doua etapă debutează pe 20 martie. A treia etapă se va derula în intervalul 23-25 aprilie, iar a patra etapă și ultima este programată pentru perioada 2-9 mai, și este valabilă pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: