Închiderea minelor Zegujani şi Ploştina, realizată cu angajaţii unităţilor

Activitatea de subteran din zona Motru este pe sfârșite. Vineri, 4 mai, societatea Conversmin a semnat un contract de închidere a minelor Zegujani și Ploștina cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO). Potrivit directorului de la Mina Motru, Adrian Giurcău, mina Zegujani are termen de închidere 27,6 luni, iar mina Ploștina 14,8 luni. Lucrările de închidere încep chiar luna aceasta urmând ca din octombrie-noiembrie mina Lupoaia să fie şi ea închisă. Închiderea minelor costă 3.287.837 lei.

Lucrările de închidere a celor două mine din Motru vor fi realizate cu personalul SNLO fiind atribuiți prin contractul încheiat cu Conversmin 16 oameni la Zegujani și 16 oameni la Ploștina. Directorul Minei Motru, Adrian Giurcău, a menționat în ce constau lucrările de închidere. ”Vineri a fost semnat un contract între Conversmin și SNLO referitor la închiderea minelor Zegujani și Ploștina. Lucrările de închidere constau în efectuarea de diguri în subteran și de umplere a galeriilor cu argilă. Lucrările vor fi realizate cu salariații noștri, 16 oameni la Zegujani și 16 la Ploștina”, a declarat Adrian Giurcău, directorul Minei Motru. Acesta a menționat faptul că activitatea de subteran la Motru va mai fi până în trimestrul II al anului viitor. ”La Ploștina mai avem o parte în activitate, este vorba de 172 de salariați în taluzul carierei Roșiuța și va mai funcționa până în trimestrul II al anului viitor”, a adăugat Giurcău.

Mina Lupoaia, închisă în octombrie

Directorul de la Motru a mai precizat faptul că în luna octombrie a acestui an se pregătește de închidere mina Lupoaia. Aici muncesc aproape 170 de mineri. ”Lupoaia mai are activitate până la sfârșitul anului 2012, octombrie-noiembrie. Oamenii vor mai avea însă de muncă cel puțin un an, apoi vom vedea ce programe vor mai fi”, a adăugat Adrian Giurcău.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: