Închisoare și despăgubiri de zeci de mii de lei pentru tentativă de omor

Un scandal produs la începutul toamnei la Bobu, în comuna Scoarţa, soldat atunci cu înjunghierea unui tânăr de către un individ din Novaci, s-a finalizat acum cu o sentinţă care nu-i este deloc favorabilă agresorului.

Cătălin Nicolae Păunescu nu va uita prea curând momentul în care a decis să bage cuţitul în Nicolae Enea doar pentru că l-a văzut pe acesta stând pe marginea drumului cu nişte fete, magistraţii de la Tribunalul Gorj asigurându-i acum acestuia cinci ani de închisoare cu executare în spatele gratiilor. Tânărul înjunghiat  a scăpat atunci cu viaţă, dar numai după ce a ajuns să fie tratat şi îngrijit în diferite spitale din ţară, inclusiv la Bucureşti, nota de plata a asistenţei medicale de care victima a avut grijă fiind acum contabilizată pe numele celui care a încercat să îl omoare.

„Obligă pe inculpat la 1.000 lei despăgubiri materiale şi 20.000 lei daune morale către partea vătămată Enea Nicolae. Obligă pe inculpat la 1273 lei despăgubiri civile cu dobânzile legale aferente la data plăţii către Spitalul Orăşenesc Novaci, reprezentând cheltuieli de spitalizare a părţii vătămate. Obligă pe inculpat la 6541 lei despăgubiri civile cu dobânzile legale aferente la data plăţii către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg.Jiu, reprezentând cheltuieli de spitalizare a părţii vătămate. Obligă pe inculpat la 18.283,57 lei despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente la data plăţii către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, reprezentând cheltuieli de spitalizare a părţii vătămate. Obligă pe inculpat la 640,65 lei despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente la data plăţii către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, reprezentând cheltuieli ocazionate cu transportul părţii vătămate Enea Nicolae către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg.Jiu”, au decis magistraţii gorjeni. Aceştia l-au obligat pe inculpat să achite şi 1.000 lei cheltuieli judiciare statului, sentinţa de acum putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: