INCREDIBIL: CFR a desfiinţat staţia din municipiul Motru

CFR a desfiinţat traseul Motru - Craiova după ce Ministerul Transporturilor a ajuns la concluzia că nu mai este rentabil din punct de vedere economic. Primarul Dorin Hanu intenţionează să atragă o firmă pentru ca traseul să poată fi reluat de către un tren privat.

Staţia CFR de la Motru a fost desfiinţată începând cu data de 12 ianuarie. Decizia a fost luată după ce Ministerul Transporturilor a ajuns la concluzia că traseul Motru - Craiova nu mai este rentabil întrucât foarte multe persoane călătoreau prin înţelegere cu “naşul”. Navetiştii din Motru sunt foarte nemulţumiţi pentru că trenul personal nu mai are staţie până la Strehaia. “CFR a desfiinţat traseul Motru-Craiova fără a ne avertiza. Practic, navetiştii s-au pomenit că nu mai au cum să ajungă la serviciu, iar copiii la şcoală. Am trimis memorii la Ministerul Transporturilor, la CFR Craiova şi Prefectura Gorj, însă deocamdată nu am primit nici un răspuns. Prin discuţii telefonice au făcute justificări doar din punct de vedere economic. Practic s-a motivat că traseul nu mai era rentabil întrucât foarte multe persoane călătoreau cu naşul”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. În ceea ce îi priveşte pe angajaţii CFR care lucrau în Gara Motru, aceştia au fost trimişi în şomaj. 

Tren privat spre Motru

Primarul Dorin Hanu încearcă să atragă o firmă privată pentru ca traseul să poată fi reluat. “Corespondăm cu o firmă pentru ca un tren privat să poată relua acest traseul Motru – Craiova, ca şi fostul tren personal care avea trei curse: dimineaţa, la prânz şi seara. Noi am sensibilizat din punct de vedere social întrucât nu sunt proprietarii căii ferate. În Motru sunt foarte mulţi navetişti care au nevoie de tren. De asemenea, acesta este indispensabil şi studenţilor care trebuie să ajungă la Timişoara”, a mai precizat Dorin Hanu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: