Inculpatul Firiza, liber să lucreze prin ţară

Procesul de evaziune al soţilor Lupulescu şi al medicilor sanitar-veterinari Ana Guţă şi Dumitru Firiza a început la sfârşitul săptămânii trecute un pic mai devreme decât era programat, data de 13 februarie fiind cea la care ar urma să aibă loc primul termen din acest dosar. Firiza este cel care a depus la instanţă şi a şi obţinut, în cele din urmă, o solicitare pentru a i se înlocui restricţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu cu cea de a nu părăsi ţara. Medicul veterinar a explicat la instanţă că implicarea sa în acest dosar i-a creat mari probleme la serviciu, contractul său de muncă de la Direcţia Sanitar-Veterinară fiind suspendat odată cu trimiterea sa în judecată.

 Firiza a cerut să i se permită libertatea de mişcare în afara municipiului Târgu Jiu întrucât îşi poate exercita meseria de medic veterinar în alte localităţi din judeţ, el având de întreţinut şi o proprietate la Bâlta. Bărbatul a explicat şi că nu înţelege ce implicare are în dosar, considerându-se nevinovat, el menţionând chiar că nu avea deloc o relaţie bună cu patronii de la Lexistar, deşi este acuzat că a falsificat acte sanitar-veterinare folosite ulterior de Maria Lupulescu pentru a justifica lipsa unei cantităţi de 40 de tone de carne, declarat ca fiind improprie consumului uman.

Instanţa de judecată a admis cererea inculpatului şi i-a permis acestuia să poată părăsi localitatea de domiciliu. Firiza nu are însă voie să ia legătura nici cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi nici cu martorii, fiind avertizat că va fi arestat preventiv facă încalcă vreuna din condiţiile impuse de instanţă. Fosta sa colegă, Ana Guţă, are şi ea contractul de muncă suspendat, dar ea se află în arest preventiv încă din luna noiembrie, când a fost încătuşată alături de Maria Lupulescu. Instanţa le-a prelungit la amândouă mandatele de arestare preventivă, dar doar Guţă a contestat decizia, ea aşteptând azi o decizie din partea Curţii de Apel Craiova. Şansele pentru un verdict favorabil sunt însă reduse în cazul său, atâta timp cât magistraţii din Bănie au fost cei care au dispus arestarea sa preventivă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: