Încurcaţi de Gloria şi de Kovacs „cartonaş”

Kovacs „cartonaş show” se poate numi meciul dintre Pandurii şi Gloria, în care arbitrul de centru mai avea puţin şi acorda cartonaşe tuturor jucătorilor din teren şi trecea şi la cei de rezervă. Nimeni altul decât cel care l-a trimis pe antrenorul Sorin Câţu în tribună la meciul cu FC Vaslui, Istvan Kovacs nu l-a iertat nici de această dată pe tehnicianul Pandurilor, care din nou nu a văzut finalul de meci pentru că a fost invitat afară de intransigentul arbitru de 23 de ani. „Fuieraşul” a acordat 14 cartonaşe la acest joc, care nu a fost deloc unul foarte dur, poate decât din partea celor de la Bistriţa, care i-au învineţit un ochi lui Vancea şi pe Rus l-au trimis la spital pentru a fi cusut după ce Silvăşan i-a aplicat un cot în barbă.

Vechea prietenie a pandurilor cu bistriţenii nu s-a văzut pe teren

Meciul dintre Pandurii şi Gloria Bistriţa a arătat că două echipe altfel prietene în relaţiile de afaceri şi care fac schimburi de jucători se pot duela corect pe teren, dacă nu intervin şi arbitrii. Primele minute de joc au fost puţinele de fotbal curat care s-au jucat, Gloria speculând încă din primele minute neatenţia jucătorilor lui Sorin Cârţu, care l-a lăsat pe Silvăşan să ajungă în faţa porţii şi să-şi treacă în cont o reuşită de excepţie cu un şut din afara careului, de la aproximativ 20 de metri, care l-a lăsat spectator pe Stanca. Portarul s-a dovedit din nou o alegere neinspirată a lui Sorin Cârţu şi Silviu Lung, la fel ca şi în jocul de la Iaşi.

Pentru golul oaspeţilor, fostul bistriţean Chibulcutean s-a ales cu reproşurile tehnicianului, care a vorbit destul de puţin de meci la conferinţa de presă, având treabă doar cu arbitrul Kovacs. „Îi felicit pe jucătorii mei pentru modul în care s-au dăruit şi s-au bătut, cu excepţia acelei faze din primele minute când au fost surprinşi. Îmi pare rău chiar că fundaşul Chibulcutean, care până acum a jucat la toate meciurile aproape fără greşeală, a avut acel moment de ezitare şi l-a lăsat pe Silvăşan exact pe piciorul drept să şuteze. Ştia foarte clar că e jucător de piciorul drept, trebuia să-l fi lăsat să şuteze cu stângul şi să-şi fi rupt piciorul dacă dădea la poartă”, a izbucnit antrenorul la finalul partidei, supărat că echipa sa a primit gol destul de repede, după doar un minut efectiv de joc.

La doar două minute după golul oaspeţilor, inspiratul Raskovic, care reuşise un meci foarte bun la Iaşi, şi-a trecut în cont primul gol în campionat pentru Pandurii, el înscriind deja în Cupa României golul calificării în optimi. Raskovic a speculat indecizia fundaşilor adverşi şi a urmărit un balon pe care l-a trimis în poarta lui Albuţ de la zece metri. Din păcate, după primele cinci minute de joc nici una dintre echipe nu a mai găsit drumul spre gol, Pandurii ratând mai multe situaţii de  a marca prin Ilie Iordache şi Piţurcă în prima parte a jocului.

Arbitrul a împărţit cartonaşe şi în pauză

În confruntarea de sâmbătă însă actorul principal a fost arbitrul de centru Istvan Kovacs, care a făcut spectacol trimiţând antrenorul gazdelor în tribună şi acordând 13 cartonaşe galbene şi unul roşu. Kovacs mai avea puţin şi împărţea cartonaşe tuturor jucătorilor de pe teren, acesta arătându-le cartonaşe jucătorilor şi-n pauză şi după finalul meciului.

Raskovic a protestat după fluierul de final al primei reprize, nu se ştie sigur în ce limbă pentru că nu cunoaşte româna, şi în drum către vestiare a văzut cartonaşul galben de la Kovacs, acelaşi lucru păţindu-l după finalul meciului şi portarul Stanca, dar şi Mărginean de la oaspeţi, ambii fiind „răsplătiţi” cu câte un cartonaş galben pentru că au încercat să discute cu arbitrul. În situaţia lui Mărginean, acesta s-a transformat în roşu la vestiare, Kovacs uitând să scrie pe raportul de arbitraj faptul că acesta trebuia să primească şi cartonaşul roşu, făcând acest lucru totuşi la intervenţia delegatului gazdelor, Ion Ţambu, care a refuzat semnarea raportului de joc.

Cârţu: „E un punct scos împotriva firii!”

Antrenorul Sorin Cârţu a trăit din nou la intensitate maximă această partidă, având din nou de a face cu arbitrul care la meciul cu FC Vaslui, rezervă fiind, l-a trimis în tribună spunând centralului partidei că antrenorul pandurilor a aruncat cu o sticlă de apă în direcţia sa. După meci, Cârţu a precizat că prevăzuse o astfel de desfăşurare a meciului, inclusiv scenariul trimiterii sale în tribună: „Tot ceea ce s-a întâmplat era previzibil. Ştiam dinainte că de maniera asta se va desfăşura partida. Din momentul în care am aflat brigada de arbitri am ştiut ce ne aşteaptă. Arbitrul e pus aici să fie imparţial, e într-o calitate de judecător, nu trebuie să fie nici cu unii nici cu alţii. Dacă noi suntem proşti,  să ne lase proşti în continuare, am primit un gol, mai luam şi pe al doilea şi pe al treilea, dar nu te băga tu arbitru! Lasă-ne pe noi să fim proşti dacă nu ne pricepem să aşezăm echipa sau să ne exprimăm pe teren!”.

Cârţu a recunoscut totuşi că echipa sa doar atât a putut la acest meci  şi consideră că punctul luat este bun în condiţiile în care Pandurii l-au obţinut împotriva firii şi împotriva arbitrajului: „Jucătorii au răspuns într-un mod exemplar, cel puţin din punct de vedere fizic, s-au bătut pentru orice minge. Atâta doar s-a putut, e un 1-1 pe care până la urmă l-au scos împotriva firii. Împotriva a ceea ce trebuia să fie. E un punct pe care îl luăm şi e bun”.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: