Indienii de la „Păsările galbene” au făcut furori la Târgu Jiu

Trupa de indieni Yellow Bird Apache Dancers, renumită în lume mai ales după ce a apărut în videoclipul cunoscutei artiste Nelly Furtado, a făcut furori la  Târgu Jiu. Indienii au susţinut două concerte de excepţie la centrul comercial Shopping City Târgu Jiu şi în zona centrală a municipiului. Printre dansurile prezentate de aceştia a fost şi unul dedicat ploii, membrii trupei fiind foarte uimiţi de vremea zonei noastre, la ei înregistrându-se temperaturi foarte ridicate.

Trupa de indieni „Păsările galbene” este compusă din membrii aceleaşi familii. „Suntem o familie din Arizona foarte unită şi lucrăm foarte strâns împreună. Eu şi soţia mea avem 7 băieţi şi o fată şi 7 nepoţi, fiecare membru din familia noastră cântă şi dansează. În Arizona suntem văzuţi ca o familie care perpetuează şi promovează tradiţiile noastre. În fiecare spectacol am în minte imaginea strămoşilor noştri, care se uită atent la ceea ce facem”, a declarat şeful grupului, prin intermediul translatorului.

Indienii s-au declarat a fi foarte încântaţi de zona noastră. „Este pentru prima dată când ne aflăm în România şi suntem foarte bucuroşi pentru că e o ţară foarte frumoasă. Toţi au fost foarte buni cu noi şi ne-au ajutat, ne place vremea pe care o aveţi aici, nu vrem să ne întoarcem acasă unde ieri au fost 45 de grade Celsius. Facem dansuri în care prezentăm vulturul, penele de vultur fac parte din costumaţia noastră. Unul dintre dansurile noastre este dansul curcubeului, care arată aprecierea noastră pentru ploaie. Publicul din Târgu Jiu a fost foarte interesat de dansurile noastre şi abia aştepta să facă poze cu noi”, a declarat un alt membru al trupei.

Indienii americani au fost prezenţi, ieri, şi la o conferinţă de presă organizată de Consiliul Judeţean, în Sala Maură a Prefecturii. „Acest eveniment se întâmplă la împlinirea a 135 de ani de relaţii diplomatice România-SUA. Este a treia locaţie unde Grupul “Păsările Galbene” dă spectacol, iar aici au numai de câştigat, pentru că nicăieri pe acest pământ nu au văzut ce au văzut la Târgu Jiu şi anume operele lui Constantin Brâncuşi. Porţile rămân deschise şi îi aşteptăm de fiecare dată acasă de la Brâncuşi”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: