Infectat cu Covid, Stoican vrea să fie pe bancă la meciul de luni

Antrenorul Flavius Stoican a declarat că a urmărit meciul cu Ripensia Timişoara al echipei sale pe YouTube. Tehnicianul, depistat pozitiv la testarea de săptămâna trecută, a spus că vrea să se retesteze la o săptămână să vadă dacă mai este pozitiv. Ceva este însă putred în comunicările care vin de la echipă, referitor la data infectării, sau măcar la data testării antrenorului şi a jucătorilor.

Depistat pozitiv la testul SARS-CoV-2 săptămâna trecută, Flavius Stoican a ratat jocul din etapa trecută, de la Ripensia, dar speră să poată sta pe bancă luni seara, după cum a declarat miercuri pentru liga2.ro.

”N-am putut face deplasarea la Timișoara, dar am urmărit meciul live, de acasă, pe YouTube. Fac o săptămână de când am fost depistat pozitiv, iar miercuri (miercuri a fost dată această declaraţie de presă), sau joi, merg să mă retestez. Și eu și ceilalți jucători. Dacă vom ieși negativi, voi putea sta pe bancă luni, iar jucătorii care au lipsit cu Ripensia, vor putea fi pe teren”, a spus Stoican, din declaraţia sa de presă reieşind că testele s-au făcut săptămâna trecută, joi, şi probabil vineri s-au primit rezultatele. Conform protocoalelor medicale însă, jucătorii depistaţi pozitivi nu pot reveni la antrenamente mai devreme de 14 zile, şi, e greu de crezut că DSP Gorj va da aviz să iese din izolare mai devreme de această perioadă.

Din ceea ce spune antrenorul reiese însă clar faptul că acesta nu s-a corelat cu conducerea clubului în declaraţiile referitoare la data infectării sau, mai precis, a depistării infectării, pentru că oficialii vorbesc de o altă zi. Cel mai probabil joi se face o săptămână de la testarea precedentă, aşa cum spune şi antrenorul, declaraţia sa contrazicând însă pe cea a unuia dintre oficialii clubului care spunea, după meciul de la Timişoara, că antrenorul nu a mai fost la Târgu Jiu de lunea trecută. ”Flavius, din păcate, a fost și el lovit de acest virus. Situația lui este ok. Este acasă de duminică seară, de lunea trecută”, a spus pentru liga2.ro, nefiind sigur de când e antrenorul acasă, directorul sportiv al echipei, Radu Marghidan.

Nu este clar de când lipsesc jucătorii depistaţi pozitiv, Cristian Oros, Paul Copaci, Alex Băican şi Roberto Bodea, dar cel mai probabil din aceeaşi zi, de vineri, dacă joi s-au efectuat testele. La DSP Gorj ar trebui însă să existe o evidenţă exactă şi se ştie clar cum stau lucrurile şi când au fost depistate pozitive cele cinci persoane de la echipa ACS Viitorul Târgu Jiu.

Informaţiile de la echipă ajung foarte greu la presă deoarece clubul comunică extrem de puţin şi nu a anunţat nici măcar faptul că au fost depistaţi pozitiv jucătorii şi antrenorul. Cu atâtea infectări în lotul celor de la ACS Viitorul şi presa evită să treacă pe la terenul de antrenament, mai ales că doi dintre responsabilii de la stadion şi un paznic s-au infectat deja şi ei cu acest virus.

actualizare: Ulterior acestor declarații a apărut informația că Stoican va fi demis.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: