Constantina Diţă şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia FRA

Fosta mare atletă gorjeană Constantina Diţă şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia Federaţiei de Atletism. Campioana olimpică a început deja de mai mult timp campania pentru aceste alegeri care vor avea loc în luna aprilie.

Campioana olimpică de la Beijing 2008 în proba de maraton, Constantina Diţă, a anunţat că şi-a depus marţi candidatura la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism care vor avea loc în 22 aprilie, la Cluj-Napoca. "Mi-am depus candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism pentru că îmi doresc ca atletismul să redevină ambasadorul sportiv al României. Vă mulţumesc pentru susţinere şi sunt convinsă că împreună putem readuce atletismul pe podiumul internaţional", a anunţat fosta atletă într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

Fosta mare atletă, în vârstă de 51 de ani, candidează pentru a doua oară la conducerea FRA. Constantina Diţă a mai candidat şi în urmă cu patru ani, dar a pierdut alegerile, fiind devansată de actualul preşedinte Florin Florea şi de Traian Badea.

Gorjeanca şi-a început campania încă de la finalul anului trecut, ea întâlnindu-se cu preşedinţi de cluburi de atletism, dar şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din oraşe precum Constanţa, Galaţi, Brăila, Slobozia, Bârlad, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Vatra Dornei, Bacău, Bistriţa, Zalău, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Târgu Jiu. La Târgu Jiu Diţă a purtat discuţii cu reprezentanţi ai cluburilor din zonă şi a primit asigurări că va avea susţinere.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism vor avea loc în cadrul Adunării Generale a FRA programată la 22 aprilie, de la ora 11:00. Tot atunci vor avea loc alegeri pentru posturile de vicepreşedinte şi cele de membru al Consiliului Federal.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: