Înfiinţarea Electra depinde de avizul Consiliului Concurenţei

Conducerea Electra încearcă să convingă Consiliul Concurenţei de compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal. Constantin Bălăşoiu spune că în momentul de faţă se lucrează la două ghiduri în acest scop.

În urma unei analize a Consiliului Concurenţei s-a ajuns la concluzia că înfiinţarea companiei Electra prezintă „îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal“.  Dezavantajele pe piaţa concurenţei aduse de înfiinţarea noii companii sunt existenţa premiselor crearii/consolidarii unor pozitii dominante pe piata producerii si furnizării angro de energie electrică şi “restrângerea, inlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe unele pieţe aflate în aval, şi anume: piaţa comercializării angro de energie electrică (livrarea de energie electrică altor traderi/furnizori) şi piaţa furnizării de energie electrică pentru consumatorii eligibili (livrarea de energie electrică la consumatorul final).”

Electra, funcţională de la 1 iulie

În momentul de faţă se lucrează la clarificarea acestor temeri făcute publice de Consiliul Concurenţei. „Noi nu putem face altceva decât să clarificăm aceste temeri ale Consiliului. Ne aflăm într-un proces de verificare şi vom încerca să vedem ce putem face pentru a dispărea aceste temeri“, a declarat directorul Electra, Constantin Bălăşoiu. Actualmente se lucrează la două ghiduri conform directivelor europene, după care rămâne să îşi dea verdicul Consiliul Concurenţei. “În principiu compania Electra ar trebui să funcţioneze cu data de 1 iulie, dar aşteptăm avizul Consiliului Concurenţei, în funcţie de care vedem dacă vom funcţiona sau nu“, a mai declarat Constantin Bălăşoiu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: