Infirmieră concediată, după ce a intrat în comă alcoolică la serviciu

O infirmieră din secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu va rămâne fără loc de muncă, asta pentru că s-a dus beată la serviciu. Femeia trebuia să îngrijească bolnavii psihic, dar și pe cei care au probleme cu alcoolul. Infirmierei i s-au recoltat probe biologice, iar rezultatele sunt halucinate. O concentrație de alcool de 2,73 la mie alcool pur în sânge a lăsat-o pe femeie fără loc de muncă.

Fiul unei paciente a fost cel care a sesizat inițial conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu că și-a găsit mama bătută, iar infirmiera care se ocupă de acel salon obișnuiește să consume băuturi alcoolice în timpul programului. „Eu am găsit-o pe mama bătută, cu ochii negri. Atunci mi-au spus că bolnavii au bătut-o și am sesizat că infirmiera era mereu băută. Am făcut o reclamație la conducerea spitalului”.

Alcoolemie de 2.73 la mie

Reclamația bărbatului nu a fost luată în calcul până în momentul în care medicul de gardă nu a anunțat conducerea spitalului că infirmiera este băută. Atunci s-a luat decizia ca acesteia să-i fie recoltate probe biologice la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Rezultatul i-a lăsat fără cuvinte pe cei din conducerea spitalului, care au decis să o concedieze pe infirmiera de la Secţia de Psihiatrie. „Am fost anunțați de medicul de gardă că o infirmieră este la serviciu în stare de ebrietate. Atunci ne-am deplasat la fața locului, angajata avea probleme de echilibru și de vorbire. A acceptat să-i fie recoltate probe, a fost condusă la UPU. Din informațiile noastre am înțeles că este vorba de o alcoolemie foarte mare. Noi am luat decis să-i desfacem contractul de muncă, în momentul în care avem rezultatul analizelor”, a declarat Cristian Vlădoianu, managerul spitalului.

Infirmiera prezenta o alcoolemie de 2,73 la mie alcool pur în sânge.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: