Inflaţie de poliţişti pe 1 mai

Peste 550 de poliţişti vor acţiona pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, în intervalul 30 aprilie – 2 mai 2011, cu prilejul minivacanţei de 1 Mai. Au fost dispuse măsuri suplimentare, în care vor fi angrenaţi poliţişti de ordine publică, de la poliţia rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. În această perioadă o atenţie deosebită se va acorda Mănăstirii Lainici şi Dumbravei Drăgoieni, Zonei turistice montane Rânca, mănăstirilor Tismana, Polovragi, şi altor zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor. Poliţiştii de ordine publică vor acţiona în colaborare cu jandarmi ai I.J.J. Gorj şi poliţişti locali, în special în locurile unde se concentrează grupuri mari de persoane, precum şi în cele unde au loc manifestări cultural-artistice sau sportive, pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii de investigaţii criminale vor desfăşura activităţi în vederea prevenirii şi combaterii furturilor de şi din auto, a furturilor din buzunare, a faptelor de cerşetorie, vagabondaj şi prostituţie – proxenetism, asigurării unui climat de siguranţă a cetăţenilor. Structurile de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi din cadrul structurilor judeţene ale Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională specifice acestei perioade, prin efectuarea de verificări la agenţii economici, sub aspectul respectării normelor sanitar veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar-contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute.

În scopul asigurării fluenţei şi siguranţei traficului rutier cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Gorj a dispus pentru perioada 29 aprilie - 2 mai a.c., prezenţa activă a agenţilor de poliţie rutieră pe principalele artere de circulaţie, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Ţinând seama de experienţa anilor trecuţi, poliţiştii rutieri fac apel la toţi conducătorii auto să-şi planifice din timp deplasările, luând în considerare premisa creşterii valorilor de trafic în această perioadă.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: