Înjunghiată cu bestialitate de fiul său

O bătrână din comuna Bâlteni a fost omorâtă ieri noapte de către fiul său. Femeia a fost înjunghiată dintr-un motiv banal. A încercat să-l convingă pe bărbat să-l păsuiască pe cumnatul său de la care avea de recuperat nişte bani. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar instanţa de judecată a emis pe numele lui mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Maria Cruceru avea 67 de ani. Bătrâna a murit după ce fiul său în vârstă de 42 de ani i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona toracică şi abdominală. Când echipajul Serviciului de Ambulanţă a ajuns la faţa locului era în viaţă însă a murit la spitalul din Rovinari în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa. La spitalul care a scăpat de închidere era de gardă un medic ginecolog. „Este vorba de un omor. Femeia a primit mai multe lovituri de cuţit din partea fiului, lovituri ce i-au provocat decesul“, a declarat procurorul Emil Moţa.

Bărbatul a povestit anchetatorilor totul şi spune că regretă că şi-a ucis mama. „Ne-am luat la ceartă din cauza unor bani pe care i-am dat cumnatului meu şi nu voia să mi-i mai dea, regret ce s-a întâmplat. Nu mi-am dat seama“, a spus Nicu Cruceru, autorul faptei.

Are probleme psihice

Vecinii au fost şocaţi când au auzit ce s-au întâmplat mai ales că, povestesc ei, între cei doi nu au existat niciodată neînţelegeri. „Ea era o femeie calmă, sufletistă şi băiatul la fel. Nu-mi pot da seama ce s-a întâmplat de s-a ajuns la aşa ceva, păcat de ei“, a spus Ion Gavrilescu.

Bărbatul este cunoscut ca având probleme psihice. Dacă se va dovedi însă că a avut discernământ în momentul producerii crimei va sta ani buni după gratii. „Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, pedeapsa pentru o astfel de faptă este închisoare de la 15 la 25 de ani“, a precizat Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.   

Trupul neînsufleţit al femei a fost depus la morga Spitalului Judeţean din Târgu Jiu în vederea efectuării necropsiei.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: