Înscrieri on-line pentru clasa pregătitoare

Copiii care vor intra de anul viitor în clasa pregătitoare vor fi înscriși on-line. De asemenea, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj va funcționa în scurt timp un Tel Verde, pentru clarificarea problemelor legate de acest aspect. Reprezentanții IȘJ Gorj spun că încă se așteaptă calendarul înscrierilor pentru această clasă, dar pentru toți copiii  vor exista locuri la școală.

Aproape 4000 de copii gorjeni vor intra de anul viitor în clasa pregătitoare, iar școlile au anunțat deja că fac înscrieri. Justin Paralescu, inspectorul școlar general al ISJ Gorj, a declarat că pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare părinții vor avea la dispoziție și un Tel Verde, ce va funcționa la nivelul inspectoratului. Prin intermediul acestuia vor primi informațiile necesare. ”Gestionăm cu mare atenție situația clasei pregătitoare. Avem locuri în școli pentru toți copiii. Am avut o ședință cu toți directorii de școli în cadrul căreia am clarificat mai multe aspecte și așteptăm mai multe detalii. În cel mai scurt timp la nivelul Inspectoratului Școlar va funcționa și un Tel Verde pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de clasa pregătitoare. La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt în jur de 1000 de copii care vor intra în această clasă, iar la nivelul județului Gorj sunt aproximativ 3800”, spune Justin Paralescu. Dar acestea nu sunt singurele noutăți. Tot acesta a mai spus că înscrierea va putea fi făcută și on-line, prin completarea unui formular la sediul unității de învățământ. De asemenea, educatorii care nu au dublă specializare vor urma cursuri de calificare, ce vor fi organizate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

ÎNSCRIERI

Școala Generală ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a răspândit deja anunțuri prin care  informează că face înscrieri pentru clasa pregătitoare, anul 2012-2013. Pentru întocmirea dosarului de înscriere este nevoie de o cerere tip, ce va fi procurată de la unitatea școlară, de o adeverință de la medicul de familie și de o copie a certificatului de naștere. Reprezentanții instituției spun că se vor face înscrieri din luna martie, iar în funcție de numărul elevilor înscriși se vor constitui clasele.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: