Înscrieri pentru învăţământul profesional în luna mai

Absolvenţii claselor a VIII-a care vor să înveţe o meserie trebuie deja să se orienteze spre profilurile pentru care au aptitudini întrucât în aproximativ două săptămâni vor începe înscrierile la învăţământul profesional cu durata de 3 ani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, liceele tehnologice din Gorj vor oferi spre şcolarizare 532 de locuri.

Prima etapă de înscriere şi admitere în învăţământul profesional cu durata de 3 ani va avea loc în perioada 22 mai - 7 iulie. Absolvenţii claselor a VIII-a care optează spre acest tip de învăţământ trebuie să-şi completeze fişa de înscriere mai devreme decât colegii lor. Totuşi înscrierea în învăţământul profesional se anulează pentru candidaţii care nu promovează clasa a VIII-a. În cazul în care numărul de candidaţi este mai mare decât numărul de locuri se va susţine o probă suplimentară de admitere dintr-o disciplină din clasa a VIII-a. Liceele tehnologice din Gorj au propus 19 clase, care oferă spre şcolarizare 532 de locuri pentru învăţământul profesional de trei ani. Dintre locurile puse la bătaie de liceele tehnologice, un număr de 336 de locuri vor fi numai pentru calificări în domeniul mecanică: mecanic auto - 84 de locuri; lăcătuş mecanic prestări servicii - 28 de locuri; tinichigiu vopsitor auto - 42 de locuri; strungar - 28 de locuri; sudor - 42 de locuri; mecanic utilaje şi instalaţii în industrie - 56 de locuri; operator la extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor - 28 de locuri; lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic - 28 de locuri.

Pentru domeniul electromecanică se oferă 84 de locuri, în calificările: electromecanic utilaje şi instalaţii industriale - 56 de locuri şi operator cazane turbine cu abur, instalaţii auxiliare şi de termoficare - 28 de locuri. Alte domenii în care se va înfiinţa câte o clasă cu 28 de locuri fiecare sunt: construcţii instalaţii şi lucrări publice - calificarea instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; agricultură - calificarea lucrător în agroturism; comerţ - calificarea comerciant-vânzător; turism şi alimentaţie - calificarea lucrător hotelier.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: