Înşelată prin telefon

Un tânăr din Prahova a fost reţinut azi noapte de poliţiştii gorjeni, ca urmare a unei acuzaţii de înşelăciune. Andrei N.M. era specializat în înşelăciune prin telefon. Acesta se dădea drept reprezentantul unui post central de televiziune şi păcălea gorjenii că ar fi câştigat sume importante de bani. Pentru a putea intra în posesia premiilor, naivii se lăsau convinşi să depună în anumite conturi mii de RON.

În speţă, tânărul este suspectat că în luna noiembrie a anului 2009, a contactat telefonic pe Maria B. din Târgu Jiu. Prezentându-se sub o calitate mincinoasă, şi anume că este reprezentant al unui post naţional de televiziune, Andrei N.M. a indus în eroare victima că ar fi câştigătoarea unui premiu în valoare de 20.000 euro.

Pentru a intra în posesia acestui premiu, victima a fost informată că trebuie să depună în conturile indicate de suspect sume de bani reprezentând aşa-zise taxe. Suspectul a reuşit să câştige încrederea victimei, determinat-o astfel să-i remită în conturile indicate suma de 6.000 lei.

În noaptea de 19 februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii de Criminale din cadrul I.P.J. Gorj, l-au reţinut pe tânărul de 23 ani, care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: