Însemnări dintr-o ”țară necivilizată”

O să încep cu un discurs socialist. În cinstea ”celui mai mare premier pe care l-a avut țara asta”, că așa am auzit eu pe Antena 3, luminat om de stânga, care săracul a mai luat patru ani de închisoare. Sunt convins că în țara asta defectă sunt oameni care fură de foame și sunt prinși. Poate că sunt oameni care fură de foame chiar de două ori, pentru că cine a furat o dată de foame și-a fost prins e puțin probabil să vadă altă șansă în viață, la eliberare, decât să fure iarăși. De foame. Pun pariu că oamenii ăia nu știu că pedepsele li s-ar putea contopi, dacă sunt infracțiuni de același tip. Și sunt absolut convins (nu pun pariu, că oricum n-ar paria nimeni împotrivă) că pentru acei oameni nu s-au scandalizat toate leprele de la televizor. Și am senzația că nici avocați foarte buni nu au.

Pentru Adrian Năstase, s-a întors iarăși cu fundul în sus toată presa aservită (cu mica excepție a Digi 24 dintre televiziuni). Fără să comentăm noua pedeapsă pe care a primit-o, să trecem în revistă doar cele mai aberante declarații. Au fost multe, preluăm doar câteva. Radu Tudor: ”Un an se cunoaște după cum începe, iar anul ăsta a început îngrozitor”. Să-ți audă Dumnezeu cosmicul dramatism, Radule! Așa să fie, îngrozitor pentru tine, și de acum înainte! Bogdan Pieleanu: „Au fost motive personale ale completului de judecată. Ce vrem să mai demonstrăm? Omul ăsta a fost deja la închisoare, a văzut cum e, nu e de ajuns?”. Nu, domnule Pieleanu. Cică la justiție că n-a fost destul, deci nu, chiar nu e de ajuns. În fine, un alt Bogdan și tot un fel de Pieleanu (Pieleanu P**ii, așa cum e alintat dumnealui), Chirieac, a zis așa: ”doar în țările necivilizate se poate întâmpla ca un prim-ministru să intre la pușcărie”. Corect, domnule Bogdan P. P. Chirieac. Foarte corect, chiar. Pentru că doar țările alea își pun prim miniștri niște hoți. Și tot în alea se poate întâmpla ca oameni ca domnia ta să apară la televizor și să li se spună ”jurnaliști”.

Adrian Năstase a furat mult. E treaba instanței să dovedească asta, pentru că noi nu dăm pedepse. Dar noi știm, indiferent de ce spun instanțele care, la o adică, îl pot prinde și ca pe Al Capone, pentru ”găinării”, ce-i drept. Noi știm pentru că vedem. Vedem un lux pe care alții, oameni muncitori și pricepuți, nu-l pot atinge nici în șapte vieți și după zece moșteniri. E complet irelevant și faptul că e fin intelectual (ba chiar aș zice că înrăutățește situația), și acela că România a intrat în NATO pe perioada mandatului domniei sale. Dar, într-adevăr, propaganda comunistoidă are dreptate: există și vești proaste. Vestea proastă e că nevastă-sa a luat doar cu suspendare.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: