Insigne şcolare cu iz electoral

Insigne şcolare cu iz electoral! Se întâmplă la Şcoala Generală ”George Uscătescu” din Târgu Cărbuneşti, unde elevilor de clasa a V-a li s-au făcut insigne cu şcoala în faţa căreia tronează un banner electoral aparţinând PNL. Conducerea şcolii susţine că eroarea aparţine fotografului, care a realizat materialele, motiv pentru care acesta le va reface pe propria cheltuială, cel puţin aşa ne asigură directorul şcolii, Ion Cioplea. 

Elevii claselor V-VIII din Şcoala generală ”George Uscătescu” din Cărbuneşti, poartă ca semn distinctiv insigne cu fotografia şcolii. Respectivele materiale sunt purtate de elevii cărbuneşteni de mai mult timp, însă, recent, aceste materiale au fost realizate şi pentru elevii clasei a V-a. Directorul şcolii susţine că aceste materiale se realizează, pentru clasa a V-a, în fiecare toamnă, însă, de această dată, pe marginea respectivelor însemne s-au făcut o serie de speculaţii cum că ar avea iz electoral, mai ales că primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu este liberal, iar bannerul din insignă aparţine PNL. Mai exact, pe el se află poza preşedintelui partidului Crin Antonescu şi cea a europarlamentarului Norica Nicolai.

Fotograful poartă vina

Directorul şcolii, Ion Cioplea, dă asigurări că respectiva eroare nu are nimic de-a face cu politica şi că este vorba despre o greşeală a fotografului Daniel Mohanu, care a realizat insignele. ”Am comandat acest lucru în fiecare toamnă când vine clasa a V-a de gimnaziu. Şi de data asta s-a întâmplat la fel, numai că printr-o greşeală, fotograful a folosit o imagine în care apare un banner în incinta şcolii şi, sigur, noi ne-am sesizat imediat, am retras acele ecusoane de la elevi şi vor fi refăcute din banii fotografului”, a declarat Ion Cioplea, directorul Şcolii generale ”George Uscătescu”.

5 lei insigna

Conducerea şcolii a precizat că din cei 300 de elevi, doar 90 au primit insignele respective, însă, acestea au fost retrase după ce, pe marginea lor au fost făcute speculaţii politice, acum, în prag de campanie. O insignă a costat elevii 5 lei, însă acestea vor fi refăcute pe propria cheltuială a fotografului. Gurile rele susţin că la mijloc ar fi de fapt mâna primarului liberal Mihai Mazilu, care vrea să-i transforme pe elevi în agenţi electorali. 

Principalul contracandidat al lui Mazilu, democrat-liberalul Ion Fugaru este sigur că Mazilu nu este străin de aceste insigne, mai ales că pentru realizarea unor materiale de acest gen, este necesar ca cineva să dea bun de tipar.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: