Inspector școlar, pe listele PNL: Nu știu politică, dar învăț repede

Mulți profesori din Gorj vor fi angrenați în acest an în bătălia electorală, unii dintre ei chiar pe poziții eligibile de consilieri locali sau județeni.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a anunțat că se va regăsi pe lista PNL de la Consiliul Județean. Inspectorul școlar de limbi moderne s-a declarat un novice în politică.

„Mi s-a propus și mie, nu doar o singură dată, și nu de către o singură formațiune politică. Am hotărât să mă implic și eu. Nu am fost niciodată implicată în politică, absolut niciodată. De asta spuneam și mai devreme că nu mă pricep, dar învăț repede”, a afirmat Dana Constantinescu, la Tele3, precizând că nu a văzut încă lista PNL și nu știe dacă va ocupa un loc eligibil.

Întrebată ce propuneri ar avea pentru Educația din Gorj, Dana Constantinescu a bătut rapid în retragere, pasând discuția spre candidatul partidului la șefia Consiliului Județean Gorj, tânărul om de afaceri Iulian Popescu. „Este încă o chestiune în desfășurare și nu vă pot spune acum. O să-l las pe candidatul Iulian Popescu să vorbească despre asta. Nu este nimic oficial și nu pot spune”, s-a eschivat inspectorul școlar.

Prezent la aceeași emisiune TV, profesorul Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a confirmat că va fi pe listele PSD pentru un post de consilier municipal sau județean. „Asta va decide partidul”, spune Tașcău, precizând că este un câștig pentru comunitate implicarea dascălilor în politică. „Am foarte mulți profesori de la Tudor care se regăsesc pe liste. Și la liberali, și la USR, iar ăsta e un lucru bun, un câștig pentru comunitate. Iar unii sunt chiar pe poziții eligibile sau super-eligibile, ca să zic așa”, a comentat profesorul Tașcău.

Vizualizări: 4,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: