Inspectorii de la ITM Gorj, apostrofaţi de prefectul Andrei

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, le-a atras atenţia angajaţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj şi le-a sugerat să fie imparţiali şi să sancţioneze pe toţi cei care încalcă legea. Andrei spune că inspectorii au fost sesizaţi în legătură cu două societăţi la care lucrau persoane la negru şi au sancţionat doar una dintre ele.

Liviu Andrei le-a transmis inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj (ITM) în cadrul întrunirii Colegiului Prefectural de marţi să sancţioneze pe oricine încalcă legea sub orice formă şi în special să sancţioneze toate societăţile despre care sunt primite sesizări. Prefectul a precizat că a trebuit să facă această remarcă deoarece are informaţii conform căreia în urma unor acţiuni ale inspectorilor ITM la mai multe societăţi aceştia au sancţionat doar pe unele dintre ele, iar pe altele nu, deşi toate deţineau personal fără forme legale. „Era o analiză a acestei deconcentrate, în final am tras nişte concluzii şi am stabilit şi am transmis punctul meu de vedere că într-o instituţie deconcentrată indiferent cum s-ar numi ea trebuie să vorbească unul singur, să fie o singură voce. Nu să fie alte voci care discută pe la colţuri. Şi asta s-a tras din nişte acţiuni pe care le-a avut ITM-ul, unde mai multe firme erau implicate şi unele au fost amendate, iar altele nu, în condiţiile astea nu cred că suntem serioşi”, a declarat Liviu Andrei, prefect de Gorj.

Şeful ITM Gorj confirmă

Prefectul a ţinut să precizeze că intenţia sa nu a fost să critice felul în care îşi face treaba ITM-ul şi că poate să facă observaţii la toate deconcentratele, nu doar Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj spune că au amendat şi cealaltă societate cu suma de un miliard la scurt timp după sancţionarea celuilalt agent economic. „A fost o discuţie mai demult în care o societate a fost sancţionată cu un miliard, dânsul se pare că a avut unele informaţii că la faţa locului ar fi fost două societăţi. Ne-a adus la cunoştinţă că în urma controlului făcut de către o echipă de control împreună cu inspectorul şef adjunct au fost două societăţi acolo, nu o societate. Şi a doua societate la o perioadă scurtă a fost sancţionată tot cu valoarea de un miliard. Ne-a atras atenţia să nu aplicăm tratamente diferite între societăţi”, a precizat George Romanescu, inspector şef în cadrul ITM Gorj.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: