Inspectorii DSV, nemulţumiţi de produsele eco de pe Transalpina

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat o serie de nereguli după ce a verificat toţi crescătorii de animale din zona Rânca, în special pe cei care comercializează produse lactate pe Transalpina. În atenţia inspectorilor sunt în această perioadă pensiunile, dar şi taberele şcolare din zona Rânca.

În zona Novaci-Rânca şi chiar pe Transalpina, crescătorii de animale comercializează pe marginea drumului produse lactate. Nu au locuri special amenajate şi din acest motiv riscă să li se strice produsele. Comercianţii spun că vânzările merg foarte bine, asta pentru că turiştii care ajung în zonă preferă produsele bio. „Avem lapte, brânză, caş, urdă şi unt. Avem aproximativ 300 de oi şi vindem numai produse eco. Noi nu putem să coborâm ca să le vindem şi ieşim pe marginea drumului. Vin turiştii să cumpere pentru că avem produse bune, sănătoase şi naturale”.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au desfăşurat controale în Zona Rânca şi chiar pe Transalpina pentru a verifica modul în care sunt comercializate produsele lactate. Au fost constatate şi câteva nereguli. „Noi nu suntem mulţumiţi de felul cum se comercializează produsele. Nu este normal să se vândă la marginea drumului, produse perisabile, mai ales în această perioadă când există risc de toxiinfecţii alimentare. Am aplicat două avertismente la doi crescători de animale”, a declarat Ion Iliuţă, director DSV.

SOLUŢII

Ideal ar fi ca autorităţile din Novaci să pună la dispoziţia comercianţilor căbănuţe în apropierea surselor de apă, unde aceştia să-şi vândă marfa în condiţii bune. „ Ar fi bine să se ia legătura cu cei de la drumuri, iar autorităţile din Novaci să asambleze acolo unde se poate căbănuţe cum sunt cele din centrul Târgu-Jiului, în apropierea surselor de apă. În felul acesta crescătorii de animale pot vinde produsele în condiţii bune”, a mai spus Ion Iliuţă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: