Inspectorul minorităţilor din Gorj, pescar de Dunăre

Inspectorul pe minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj este pasionat de pescuit şi de fotbal. Cristinel Gârdu este profesor de fizică la bază, iar de câţiva ani de zile se ocupă de proiectele europene care au rolul de a îmbunătăţi situaţia elevilor romi din şcolile din Gorj. În timpul liber joacă fotbal, şi îşi aminteşte destul de des de perioada studenţiei petrecute la Timişoara, unde făcea echipă cu actualul inspector şcolar din Timiş, Popescu Marin.

Cristinel Gârdu, inspector pe minorităţi şi învăţământ special din anul 2005, este pescar şi fotbalist. „Sunt pescar de Dunăre. Merg la pescuit la Severin, la Balta Verde şi la Gruia de câteva ori pe an. Au existat şi capturi mari, dar care nu au putut fi scoase întrucât peştele a fost mai vigilent decât pescarul”, spune inspectorul Cristinel Gârdu. Nu renunţă nici la pasiunea sa din anii studenţiei, fotbalul, prin intermediul căruia a avut şansa să cunoască mari jucători ai Politehnicii Timişoara, precum Ioan Timofte, Tiberiu Csik sau Titi Voica. Din echipa Universităţii din Timişoara  făcea parte, îşi aminteşte inspectorul, şi actualul inspector şcolar general din Timiş. „Şi acum mai ţin legătura cu ei şi mă întâlnesc cu ei când merg la Timişoara. Acolo sunt înscris la un doctorat interdisciplinar, pe fizică-informatică”, mai menţionează inspectorul. Însă tot timpul a fost fidel Universităţii Craiova. „Alaiul nostru pleca din cămin cu imnul Universităţii Craiova. Acum nu sunt de acord că echipa nu mai joacă în campionat”, susţine Cristinel Gârdu. Inspectorul pe minorităţi spune că nu a făcut sport de performanţă deoarece a preferat să se dedice studiului şi cărţii.

SLUJBĂ

La IŞJ Gorj s-a axat pe atragerea de fonduri europene pentru îmbunătăţirea situaţiei minorităţilor. „Activitatea mea a constat în crearea unei baze de date cu elevii romi şi elevii cu CES. Am accesat o serie de programe europene pentru a îmbunătăţi situaţia elevilor dezavantajaţi, în special a populaţiei rome”, explică acesta.  

FAMILIE

„Dedic o mare parte a timpului liber familiei, în special fetiţei mele de şapte ani, pe care o iubesc şi o îndrăgesc foarte mult deoarece a venit ca o minune”, spune Cristinel Gârdu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: