Instituţia Prefectului face anchetă la primăria Cărbuneşti

Instituţia Prefectului Gorj va demara cercetări pentru a stabili dacă primarul Mihai Mazilu a imputat corect, funcţionarilor, sumele constatate de Curtea de Conturi ca fiind nejustificative. Cel mai mult are însă de plătit Loredana Miruţă, respectiv 15 mii de lei, bani cheltuiţi pe protocol şi pachetele pe care primarul le-a oferit cadou de sărbători, pentru care nu există nici un proces verbal.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că există suspiciuni în ceea ce priveşte vinovăţia funcţionarei. Se pare că şi contabilul se face la fel de răspunzător. “În urmă cu câteva zile a ajuns la noi Dispoziţia nr. 133/2012, a primarului Târgu Cărbuneşti prin care s-a dispus imputare unor anumite sume de bani constate de Curtea de Conturi ca fiind plăţi ilegale. Din verificările preliminare, se pare că şi contabilul care a pus viza de control financiar este vinovat întrucât trebuia să-i ceară funcţionarei documente justificative”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului. Acesta a mai precizat că se vor cere noi documente de la Primăria Târgu Cărbuneşti. “Vom cere raportul Curţii de Conturi şi cererea administrativă făcută de primar pentru că sunt dubii cu privire la sumele imputate unei singure persoane. În primul rând trebuie să stabilim care este procedura scrisă adoptată de primărie pentru cheltuieli de protocol”, a mai menţionat Liviu Diaconescu.  

PĂGUBIŢI

Curtea de Conturi nu a găsit acte justificative pentru 90.000 de lei, bani imputaţi acum de către primar angajaţilor. Pe lângă Loredana Miruţă, care are de plătit aproape 15.000 de lei, şi celelalte salariate dau înapoi primele şi banii pe florile de 1 şi 8 martie. Sume serioase vor restitui şi membrii comisiei de fond funciar care au primit ilegal sporul de dificultate, ce variază între 1000 şi 5000 de lei.      

    

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: