Insuliţa de pe Jiu, concesionată pe 30 de ani

ţO suprafaţă de 5000 de mp situată pe Insuliţa de pe Jiu va fi scoasă la licitaţie în vederea unor amenajări cu caracter de agrement. Concesionarea va fi făcută pe o perioadă de 30 de ani. Consiliul Local a aprobat acum o lună ca o suprafaţă de 21.000 mp să fie transformată în parc.

Consiliul Local a aprobat concesionarea a 5000 de mp din Insuliţa de pe Jiu. Municipalitatea nu a stabilit deocamdată caietul de sarcini şi nici preţul de la care va pleca licitaţia. Aceştia au explicat că vor solicita ca valoarea totală a investiţiilor propuse şi asumate prin propunerea tehnică să fie peste 1.000.000 de euro, suma incluzând spaţii verzi, locuri de joacă, alei, fântâni arteziene etc. Potenţialii investitori trebuie să facă dovada experienţei similare în domeniu. Este de precizat că redevenţa va fi achitată  lunar sau trimestrial pe toată durata contractului.

O parte din Insuliţă va fi parc în 6 luni

Municipalitatea intenţionează să transforme partea de nord a Insuliţei de pe Jiu într-un parc de recreare pentru locuitorii Târgu-Jiului. În numai 6 luni, insuliţa de Jiu o să devină parc. Consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care  sunt demarate lucrările la acest obiectiv de investiţie.  Lucrările ce urmează să fie realizate se referă la spaţii verzi şi plantate, amenajarea de alei pietonale principale şi secundare, amenajarea de ronduri de flori, bănci pentru odihnă, realizarea unor fântâni arteziene pentru fiecare amplasament, amenajarea de spaţii de joacă pentru copii, instalaţii electrice de iluminat, instalaţii de alimentare cu apă şi cişmele de băut apă, cabine WC ecologice şi recipiente pentru colectarea deşeurilor. Proiectul are drept scop îmbunătăţirea mediului recreativ pentru locuitorii Târgu-Jiului. Valoarea totală a proiectului este de 1.655.204 de lei. Autorităţile au stabilit ca durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni. 

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: