Întâlnire între federaţii pentru stabilirea strategiei de negociere a CCM

Prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, Adrian Marciuc, a invitat federaţiile reprezentative la nivel de CE Oltenia pentru a pune la punct strategia de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor complexului. În data de 7 ianuarie 2015 va începe negocierea noului CCM al salariaţilor de la nivelul CE Oltenia.

Invitaţia a fost adresată Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Federaţia Sindicatelor Libere Independente „Energetica” şi Sindicatului Naţional Petrom-Energie. Conform comunicatului, discuţia va avea loc la sediul Secundar al Federaţiei „Univers” din Mătăsari, în data de 4 ianuarie 2015. Şi liderii Federaţiei Naţionale Mine Energia (FNME) s-au întâlnit ieri pentru a stabili strategia de negociere şi membrii comisiei din partea federaţiei. Titulari vor fi cu siguranţă liderii Dan Pîrvulescu şi Constantin Mitrescu, urmaţi de Marin Golea şi Cristian Lădaru. Gheorghe Etăgan nu va face parte din comisia de negociere a noului contract. Cât despre solicitări, liderii spun că aşteaptă datele economice ale firmei pentru a finaliza proiectul de negociere cu administraţia CEO.

Creţan spune că o primă întâlnire între federaţii va avea loc înainte de sărbători. „Părerea mea este că vor răspunde la această invitaţie. Nu are nimeni alte interese decât cele ale salariaţilor. Cele 4 federaţii sindicale trebuie să se aşeze la masa negocierilor cu administraţia pentru a ne bate pentru drepturile oamenilor. Întâlnirile între federaţii vor avea loc în aceste zile, o să discutăm, probabil, cu aceia care fac parte din comisia de negociere şi vom merge la masa negocierilor toate organizaţiile sindicale. Cel mai important lucru pentru noi este păstrarea locurilor de muncă. Ştim ce se întâmplă cu CE Oltenia, în ce situaţie se află şi noi, liderii de sindicat, trebuie să păstrăm locurile de muncă”, a declarat Constantin Creţan. 

REACŢIE

„FNME va participa la discuţii cu toate sindicatele, mai puţin SMEO. Dacă va fi şi SMEO, nu discutăm. Este o anexă a PSD în interiorul companiei, un sindicat făcut de administraţie cu presiuni“, a spus Constantin Mitrescu, lider sindical.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: