Interese obscure legate de Secţia psihiatrie de la Turceni

Primarul orașului Turceni, Ion Iordache, este în prezent tare supărat pe prefectul județului Gorj, Liviu Andrei. Mărul discordiei dintre cei doi este secția de psihiatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Turceni. Primarul Ion Iordache nici nu vrea să audă de propunerea prefectului ca secția de psihiatrie să fie mutată într-un alt sediu și să aparțină de Spitalul Județean Gorj.

Propunerea prefectului Liviu Andrei ca secția de psihiatrie de la Turceni să intre în subordonarea spitalului județean l-a enervat teribil pe primarul Ion Iordache. Acesta spune că a și purtat o discuție pe această temă cu Andrei și i-a explicat că nu va permite ca transferul să se realizeze vreodată. ”Eu când am văzut declarațiile lui din presă am crezut că este o glumă. Am avut o discuție cu el și mi-a spus că se gândește la binele spitalului și al bolnavilor de acolo. Păi ce bine poate fi că asta ar fi o lovitură ca să închidă întreg spitalul. De bine de rău, bolnavii au un spațiu acolo, au condiții, dacă se doreau condiții pentru bolnavi veneau și el și președintele Consiliului Județean cu bani și se făceau”, a declarat primarul din Turceni.

Interese necunoscute

Iordache crede că acesta este doar un joc politic și că de fapt se urmărește închiderea spitalului din Turceni. Mai mult spune că miza ar putea fi și proiectul deja aprobat de Ministerul Sănătății pentru modernizarea secției de psihiatrie. ”Așa cum se știe, proiectul pentru modernizarea secției există, a fost aprobat numai că nu au venit banii. Se gândea cineva că dacă pleacă secția, pleacă și proiectul, s-a înșelat”, a adăugat Ion Iordache.

DECLARAȚII

Nemulțumirea primarului din Turceni a pornit de la faptul că prefectul județului, Liviu Andrei a afirmat în presă că ar exista la Pojogeni un spațiu unde ar putea fi amenajată secția de psihiatrie și că aceasta ar trebui să aparțină Spitalului Județean.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: