Interimat prelungit pentru directorul Negrea de la APIA

Constantin Negrea, directorul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, va conduce instituţia pe perioadă nedeterminată. Negrea a fost numit în funcţie, după demisia Corinei Dorobanţu, însă interimatul său a expirat în data de 31 decembrie 2012. Începând cu această lună, mandatul i-a fost prelungit până la organizarea unui concurs pe post. Acest lucru nu se va întâmpla prea curând pentru că se aşteaptă ca APIA să intre într-un proces de reorganizare.

Interimatul directorul de la APIA a fost prelungit pe perioadă nedeterminată, după ce ordinul de numire în funcţie a expirat în data de 31 decembrie 2012.  „Perioada mea de interimat a expirat la data de 31 decembrie, însă am primit o decizie prin care mandatul s-a prelungit, pe o perioadă nedeterminată, până când Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va organiza un concurs pe acest post”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Potrivit acestuia, concursul nu va avea loc prea curând pentru că se aşteaptă o reorganizare a instituţiei pe care o conduce. „Nu se ştie când va avea loc concursul pentru că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va intra într-un proces de reorganizare. Am înţeles că în perioada 2014/2020 APIA şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit vor fuziona. Aşteptăm să vedem ce măsuri se vor lua în acest sens”, a menţionat directorul APIA Gorj.

Negrea este hotărât să-şi menţină funcţia şi spune că, în mod sigur, va participa  la concurs. „Cu siguranţă, voi participa la concurs. Am o experienţă de vreo 30 de ani în funcţii de conducere la APIA şi la Direcţia Agricolă”, a declarat Negrea.  

SUSŢINERE

La sfârşitul lunii septembrie, Corina Dorobanţu susţinută de PD-L şi-a înaintat demisia din postul de director executiv al APIA Gorj. Atribuţiile i-au fost preluate la vremea de respectivă de către adjunctul său, Mihai Versin. Constantin Negrea a devenit noul şef al agenţiei la începutul lunii noiembrie, deşi numirea sa în funcţie era aşteptată mai mai mult timp, acesta bucurându-se de susţinerea USL.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: