Intră aici să vezi cam cât de proști sunt peneliștii!

Credincioșii din această țară ar trebui să știe că cele mai mari șanse să fie martori ai unor epifanii spectaculoase sunt în direct pe Digi, respectiv Dolce Sport, pe perioada weekend-ului. Pentru că, în anul Domnului 2016, doar în România și doar în acest domeniu guvernat de hazard, providență și faliment (fotbalul) poți auzi o declarație de acest gen. Autor, Gigi Becali:

”Am câștigat acest meci (n.r. – 3-0 cu Viitorul) lejer. E drept că nu l-am câștigat noi, ci patronul meu, Sfântul Mucenic Gheorghe. El a câștigat, Sfântul Mucenic Gheorghe, nu jucătorii. Astra nu mai poate pierde campionatul decât dacă ni-l dă Dumnezeu nouă. Să vedem dacă Dumnezeu vrea să ni-l dea nouă. Mizez pe dreptate, pe niște lucruri de dreptate.”

Știu, e al treilea paragraf și deja sunteți nervoși, pentru că nu vedeți nici o legătură cu titlul. Promit că vine. Dar nu chiar acum. Chiar acum, se cuvine să spunem, pentru a nu-l mânia pe Dumnezeu, vorba aia, că nu mofturile divinității dau sau iau titlul Stelei, ci starea de arest/libertate a patronului. Cu Gigi Becali la închisoare, Steaua a câștigat trei titluri consecutiv. Pe al treilea era cât pe-aci să-l piardă (de la un avans uriaș, în iarnă) TOCMAI pentru că Becali a ieșit de la închisoare și și-a reluat rolul de antrenor. A câștigat doar pentru că Târgu Mureș n-a fost în stare să bată o Oțelul retrogradată de multișor.

Cum adică ”bine, bine, dar cât de proști sunt peneliștii?” Imediat vă zic!

Păi, o să fiți de acord cu mine că discursul ăsta creștinopat și de ev mediu al lui Becali este cam cel mai stupid lucru care se poate întâmpla într-o societate modernă, ba chiar într-o țară cu ceva pretenții de laicizare, adică membră UE și care aspiră la globalizare. Deci Gigi Becali este extrem de prost. Cu toate astea, cineva e mai prost decât el. Cum cine? PENELIȘTII!

Vreți dovada? Păi, la sfârșitul interviului, Gigi Becali a încheiat cu o ironie neașteptat de fină la adresa candidatului PNL la primăria capitalei, Cătălin Predoiu. Care candidat, idiot fiind, spusese fix așa: ”București este o capitală europeană și va rămâne o capitală europeană pentru că România este o țară europeană și va rămâne o țară europeană”. Extrem de idiot, nu? Ei, așa a crezut și Gigi Becali, care a încheiat apoteotic slujba de sâmbătă seara cu: ”Steaua va juca într-o competiție europeană pentru că joacă într-o țară europeană și va rămâne într-o țară europeană”, sau ceva de genul acesta.

Vai ș-amar de intelectul tău, ca om pe persoană fizică sau ca partid, când ajunge Gigi Becali să te ia la mișto!

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: