Invazie de panduri la Naţională !

Atenție, pandurii iau cu asalt naționala lui Victor Pițurcă. Chiar dacă au pierdut în ultima etapă cu Oțelul și nu au mai marcat în ultimele 3 partide oficiale, elevii lui Grigoraș încă au priză la selecții. Pițurcă i-a luat pentru amicalele cu Belgia şi Grecia pe ”greii” Pintilii și Chiricheș dar și pe uriaşa surpriză, Marian Pleaşcă!

Pițurcă s-a ținut de surprize și când a anunțat lotul de jucători pentru amicalele din final de an. Piți nu l-a chemat pe golgeterul ligii 1, Marius Niculae de la Dinamo dar nici pe Sânmărtean de la Vaslui dar i-a luat în schimb pe Chipciu, Neagu sau Pleașcă. Convocarea tânărului fundaș de doar 21 de ani i-a luat pe toți prin surprindere, inclusiv pe Grigoraș!

Pleaşcă, noua senzaţie

În ciuda supărării pricinuite de eșecul cu Oțelul, Marian Pleașcă este probabil cel mai fericit dintre panduri. Pleașcă încă se mai freacă la ochi de uimire după ce a aflat că a fost convocat la naționala mare pentru amicalele cu Belgia şi Grecia. Drumul lui Pleașcă este unul de poveste. Iarna trecută nu prindea lotul nici la echipa secundă a pandurilor iar acum se va schimba în același vestiar cu Dorin Goian sau Raț. În urmă cu aproape un an în amicalele din Antalya, Pleașcă privea resemnat din tribună meciurile colegilor de la Pandurii II. Șansa lui s-a numit accidentarea lui Gabi Matei. Pleașcă a fost chemat atunci în probe de Grigoraș și l-a convins imediat pe tehnician de calitățile sale. Pleașcă i-a luat ușor ușor locul lui Matei în prima echipă iar după plecarea acestuia în Ghencea a devenit titular de bază. Nici accidentarea serioasă suferită în vară nu l-a împiedicat din drumul său. Pleașcă a prins echipa din etapa a 6-a și de atunci nu a mai ieșit din primul 11. Răsplata a venit imediat. A fost chemat inițial la naționala de tineret a lui Săndoi dar vestea cea mare a venit acum. Pițurcă l-a ochit și l-a chemat la națională în locul absentului Săpunaru. O veste care i-a uimit pe mulți. ”M-a surprins şi pe mine selecţionarea lui Pleaşcă la echipa naţională. El este un fundaş bun, care profită acum de absenţa lui Săpunaru, dar este greu de crezut că va deveni om de bază la echipa naţională. Asta pentru că nu are experienţă”, a reacționat Grigoraș la sport.ro.

Pandurii fac legea la națională

Revelația sezonului în liga 1, Pandurii face legea și la națională. Alături de Steaua, Pandurii are cei mai mulți jucători convocați, în număr de 3. Pe lângă Pleașcă, Pițurcă i-a luat și pe Chiricheș și Pintilii. Cei doi au absentat în ultimele meciuri din cauza unor accidentări dar au revenit ca titulari în partida cu Oțelul. Jocul fabulos făcut cu Franța l-a transformat pe Chiricheș în titular cert la națională iar fundașul care va deveni al Stelei din iarnă va fi om de bază în preliminariile pentru Cupa Mondială din Brazilia 2014. Nici căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, nu a mai fost ocolit de selecție de această dată. Dacă în ultimele meciuri cu Belarus și Albania, Pițurcă nu l-a chemat, acum a considerat că are nevoie de mijlocașul la închidere care a fost printre cei mai buni jucători din liga 1 în primele 13 etape.

Și totuși se joacă cu Grecia!

Deși inițial se părea că România va disputa un singur amical în această perioadă, cel cu Belgia, în ultimul moment s-a reușit și perfectarea testului cu Grecia. Iniţial, acest joc trebuia să se dispute în Germania, numai că nemţii au refuzat acest lucru din cauza raţiunilor de securitate. Astfel, partida amicală România-Grecia se va desfăşura în 15 noiembrie, la Altach în Austria, pe Stadionul Cashpoint Arena, la ora locală 20:30. Culmea grecii ar fi fost dispuși să joace în România dar cei care s-au împotrivit au fost tocmai românii! Pițurcă oferă o explicație halucinantă. ”Grecii vroiau să joace inițial în Germania unde e o comunitate mare de greci. Ar fi vrut să vină și la noi dar nu am vrut noi să se joace în România, pe National Arena! Și asta din cauza atmosferei create. Nu vreau să venim, să jucăm în România și să auzim iar înjurături din tribune! Într-o țară civilizată, cum înjură cineva e luat frumos și dus la secția de poliție, amendat și apoi nu va mai înjura!”, a declarat selecționerul. Grigoraş nu este de acord cu decizia de a muta meciul cu Grecia în Austria, în locul disputării acestuia pe National Arena. ”Eu, prin cuvântul 'naţional', înţeleg 'acasă'. Eu nu sunt de acord cu disputarea meciurilor în străinătate, chiar dacă se supără cineva că zic asta. Echipa naţională trebuie privită de români. Pe National Arena este o atmosferă fantastică”, a mai spus antrenorul pandurilor.

11 și 15 noiembrie sunt datele la care România va juca cu Belgia (la Liege), respectiv Grecia (la Altach).

7 din ultimele 8 meciuri ale pandurilor au început cu Pleașcă titular, fundașul de 21 de ani fiind evaluat la doar 50 de mii de euro pe transfermarkt.de

Lotul lui Pițurcă pentru meciurile cu Belgia și Grecia

Portari: Ciprian Tătărușanu (Steaua), Silviu Lung (Astra), Cristian Bălgradean (Dinamo).

Fundași: Srdjan Luchin (Dinamo), Marian Pleașcă (Pandurii Târgu Jiu), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Valerică Găman (Astra), Vlad Chiricheș (Pandurii Târgu Jiu), Paul Papp (Vaslui), Răzvan Raț (Șahtior Donețk), Ștefan Radu (SS Lazio).

Mijlocași: Gabriel Torje (Udinese), Dacian Varga (Kuban Krasnodar), Mihai Pintilii (Pandurii Târgu Jiu), Ionuț Neagu (Oțelul Galati), Răzvan Cociș (FC Rostov), Alexandru Bourceanu (Steaua), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Cristi Tănase (Steaua).

Atacanți: Daniel Niculae (AS Nancy-Lorraine), Alexandru Chipciu (FC Brașov), Ionuț  Mazilu (Arsenal Kiev), Bogdan Stancu (Orduspor).

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: