Investește într-o păstrăvărie pe Valea Galbenului

Un localnic din Baia de Fier investește 50 de mii de lei într-o păstrăvărie în zonă. Vor fi două bazine pentru creșterea și dezvoltarea păstrăvilor de consum. Producția anuală este estimată la circa 250 de kilograme de pește.

Noua păstrăvărie va fi amplasată la circa 3 kilometri de Peștera Muierilor, în zona Crivin. Proiectul urmează a fi implementat în ultimul trimestru din acest an. Puietul de păstrăv va fi procurat de la marile păstrăvării din zonă.

Gorjeanul a solicitat acord de mediu pentru înființarea păstrăvăriei. „Canalul drenant prin care se vor capta apele freatice din conul de dejecție al pârâului Miruș, din Valea Galbenului, va fi executat între drumul forestier De 708 și extremitățile bazinelor cu păstrăvi, având adâncimea de cca. 2,0 m, până la roca dură, cristalină, pentru a nu se lăsa apei freatice posibilitatea de a se scurge pe sub bazine. Prin modul de amplasare al păstrăvăriei și situația hidrogeologică din zonă se va putea folosi gravitațional apa subterană necesară bazinelor piscicole, fără consum de energie”, se arată în proiect.

Fosta păstrăvărie din zona Baia de Fier s-a închis de curând, după ce a fost înființată cu fonduri nerambursabile și bani împrumutați de la bancă.

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: