Sute de firme din Gorj, amendate

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în primul trimestru al anului 2021 un număr de 508 controale, din care 327 au avut ca obiectiv verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, iar 181 în domeniul securității și sănătății în muncă.

„În urma acțiunilor efectuate, pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 258 de amenzi în cuantum de 1.513.000 de lei, din care 289.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 1.223.500 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și un număr de 28 de avertismente. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 1216 măsuri în vederea intrării în legalitate“, transmite ITM Gorj.

În urma verificărilor efectuate în perioada amintită, inspectorii de muncă, cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă, au depistat 22 de cazuri de muncă nedeclarată, la 14 angajatori, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 400.000 de lei.

În primele trei luni ale anului 2021, inspectorii de muncă au verificat 468 de angajatori cu privire la respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În cadrul acțiunilor de control, inspectorii de muncă au urmărit, în principal, verificarea modului de cunoaștere, implementare și respectare a noilor prevederi legislative, verificarea modului de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare, precum și conștientizarea atât a lucrătorilor, cât și a reprezentanților angajatorilor, cu privire la măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: