Investiţia sponsorizată de Petrofac la Ţicleni a fost finalizată

Lucrările de modernizare a conductei ce alimentează cu apă oraşul Ţicleni au fost finalizate şi recepţionate săptămâna trecută. Investiţia, realizată cu sprijinul societăţii Petrofac care a alocat suma de 120.000 de euro în acest sens, a vizat devierea şi înlocuirea conductei de aducţiune pe o anumită porţiune, dar şi realizarea unui nou puţ de apă. Datorită acestor noi îmbunătăţiri aduse conductei de aducţiune, apa ajunge în locuinţele cetăţenilor oraşului Ţicleni cu o mai mare presiune.

Finanţarea asigurată de societatea Petrofac a fost pentru modernizarea, pe o anumită porţiune, a conductei de apă ce alimentează întregul oraş, dar şi pentru realizarea unui nou puţ de apă lângă bazinul de clorinare. Este vorba de conducta de aducţiune de la puţurile din satul Socu, comuna Bărbăteşti. Reţeaua a fost înlocuită începând de la intrarea în oraşul Ţicleni pe o distanţă de circa 2.5 km. Colectorul respectiv avea o vechime de peste o jumătate de secol şi mai mereu crea probleme.

Administraţia locală a recepţionat la finele lunii august lucrările de modernizare a conductei de aducţiune. „Săptămâna trecută a avut loc recepţia a două obiective sponsorizate de SC Petrofac Solutions&Facilities Support SRL România şi anume foraj şi echipare puţ de apă şi deviere conductă alimentare cu apă, investiţii care promit să rezolve o problemă acută a locuitorilor oraşului şi anume alimentarea cu apă. Devierea de conductă era necesară deoarece erau pierderi foarte mari de apă pe vechea conductă. Petrofac se implică foarte mult în viaţa comunităţii locale, dovadă fiind cele două sponsorizări”, a declarat Veronica Glodeanu, purtătorul de cuvânt al primăriei Ţicleni.

Cetăţenii oraşului nu vor mai trebui să-şi facă griji în privinţa alimentării cu apă. Asta pentru că şi OMV Petrom va ceda noi puţuri pentru comunitatea din Ţicleni.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: