Investiție de peste 4 milioane de lei la Bumbești Pițic

Locuitorii din Bumbești Pițic vor putea din vară să se branșeze la rețeaua de apă a comunei, investiţia fiind aproape de finalizare. În momentul de față sunt efectuate lucrări la cel de-al patrulea foraj necesar pentru alimentarea cu apă a comunei.

Cetățenii din Bumbești Pițic aștepată de ani buni să fie introdusă rețeaua de apă în comună. În prezent, niciun sat nu este racordat la un astfel de sistem. Primăria a reușit în cele din urmă să obțină finanțare de la Ministerul Dezvoltării, de 4,1 milioane lei, pentru realizarea acestei investiții. Lucrările sunt într-un stadiu avansat. „Am făcut patru foraje pentru alimentarea cu apă a comunei. Conducta este băgată și lucrăm la puțuri. După ce terminăm cu acest ultim puț, vom putea să ne legăm la rețea. Avem și bazine, mai este de montat transformatorul. Toate satele vor fi racordate. Mai sunt niște ulițe pe care trebuie să facem extindere”, a declarat Michy Nioață, primarul comunei Bumbești Pițic.

„Din vară începem branşarea”

O firmă din Dâmbovița lucrează în prezent la realizarea forajelor. Acestea au fost realizate la intrarea în comună dinspre Polovragi. Acolo, pe un deal, au fost montate și bazinele de apă de unde se vor alimenta toate gospodăriile. „Din vară începem branșarea. Asta dacă se va respecta de către constructor termenul, conform contractului. Toată lumea a vrut apă, dar solicitările sunt de dinainte să vin la primărie, cu 2-3 mandate înainte să fiu eu primar. Proiectul a fost făcut și aprobat de mine”, a precizat primarul din Bumbești Pițic.  

Galerie foto


Vizualizări: 2,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: