Investiţii de miliarde la Turburea, într-o lună de criză

Primăria Turburea este una dintre cele mai norocoase primării din Gorj. În timp ce majoritatea administraţiilor locale se plâng de lipsa banilor şi de faptul că se afundă în datorii de la o zi la alta, la Turburea în aproximativ o lună s-au cheltuit circa 7 miliarde de lei vechi pentru investiţii. Autorităţile locale au reuşit şi să plătească o tranşă din banii datoraţi societăţii Petrom în urma achiziţionării fostului sediu din comună.

Primăria Turburea nu se confruntă cu lipsa banilor. Pe o perioadă de criză, autorităţile reuşesc să ducă la bun sfârşit investiţii de ordinul miliardelor. În ultima lună, din bugetul local s-au cheltuit 7 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unui drum, realizarea unei baze sportive şi achitarea unei tranşe din banii datoraţi societăţii Petrom în urma achiziţionării fostului sediu.

Baza sportivă de la Şcoala Poiana fost inaugurată ieri, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să fie finalizat şi drumul de la Poiana de Sus. „În ultima lună am cheltuit aproximativ 7 miliarde de lei vechi din bugetul local. Circa 700 de milioane de lei vechi au cheltuit pentru baza sportivă de la Şcoala Poiana, ce are o suprafaţă de 800 mp; 5 miliarde am alocat pentru modernizarea drumului din Poiana de Sus, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii, şi un miliard am plătit la Petrom pentru clădirea fostului sediu. Preţul la care a ajuns clădirea este de 4,2 miliarde de lei vechi, sumă pe care o vom plăti în rate”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Localnicii din Poiana nu vor avea numai un drum pe care se va putea circula în condiţii civilizate, dar şi gaze naturale. În momentul de faţă, autorităţile locale fac demersuri în vederea încheierii unui act adiţional cu furnizorul de gaze naturale în vederea extinderii reţelei. Primăria Turburea nu va duce lipsă de bani nici pe viitor. „Încercăm să aducem bani la bugetul local prin diferite metode. Pentru că am reuşit să trecem în intravilan cele 18 hectare de panouri fotovoltaice vom încasa circa 300 de milioane de lei vechi pe an”, a mai precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: