Investiții în infrastructură pe timp de criză la Stoina

Autoritățile locale din Stoina nu țin cont de criza economică și se pare că lipsa banilor nu este o problemă în demararea unor investiții. Așa se facă că anul acesta este unul foarte productiv dacă luăm în considerare proiectele de investiții care vor fi demarate în localitate. Cea mai mare investiţie este sistemul de alimentare cu apă și canalizare, dar și asfaltarea unor drumuri. Pe lângă acestea se vor face reabilitări la unitățile de învățământ și la biserici.

Lipsa banilor nu constituie un impediment pentru autoritățile locale din comuna Stoina. Autoritățile locale demonstrează în felul acesta că se pot face investiții și pe timp de criză. Cu bani de la bugetul local, dar și de la Guvern, lista de investiții din acest an de la Stoina este destul de mare în raport cu cea a altor localități din Gorj, unde primarii nu reușesc să demareze nicio investiție.

Cele mai mari proiecte sunt realizarea unui sistem de alimntare cu apă și canalizarea. „Avem derulată lucrarea de alimentare cu apă la nivelul localității pe o distanță de 12.700 de metri. Investiția se ridică la 30 de miliarde de lei vechi. Vor avea apă curentă o parte din localnici, dar o să extindem sistemul în toată comuna. Avem prinsă deocamdată linia principală, satul Ciorari și Urda de Sus. Avem proiectul de extindere aprobat pentru restul comunei. Avem canalizarea la care începem după ce terminăm sistemul de apă, dacă nu putem să la facem în paralel. Trebuie să modernizăm și un un drum comunal de 7 kilometri”, a declarat Ioana Bușe, primarul comunei Stoina

Se fac și lucrări de reabilitare

Lista investițiilor nu cuprinde doar lucrări la infrastructură, ci continuă cu reabilitarea și modernizarea târgului săptămânal, cu lucrări la primărie, biserici și școli. „Avem să reabilităm târgul săptămânal din centrul comunei, avem în vedere bisericile. Am început lucrarea de consolodiare la biserica de la Stoenița și urmează pictura, iar apoi trebuie să facem acoperișul la biserica din satul Ciorari. Trebuie să igienizăm și să reabilităm școlile în vacanța de vară. Mergem pe reparații. Avem școala Păișani unde ne-am apucat anul trecut de interior și acum facem exteriorul și în plus de aceste investiții trebuie să reabilităm și primăria”, a mai precizat Ioana Bușe.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: