Învinşi la scor de neprezentare!

Pandurii n-a reuşit să debuteze cu o nouă surpriză în faţa celor de la Dinamo, după ce în tur reuşea un egal în meciul cu liderul Ligii I. Echipa gorjeană a suferit o înfrângere dură şi usturătoare după scandalul care a fost intens mediatizat înaintea acestei partide. Optimişti şi bine motivaţi de conducerea clubului, care a şi dublat primele înaintea jocului, jucătorii de la Pandurii şi-au arătat limitele în acest meci, Dinamo fiind o echipă mult mai bună după ce a arătat la acest joc.

Antrenorul Sorin Cârţu a bifat cu această ocazie cea de-a doua înfrângere de când se află pe banca echipei gorjene, bancă pe care nu a stat însă decât la jumătate din partidele disputate, fiind o mare parte din tur şi la prima etapă din tur suspendat.

Primul meci din returul sezonului a însemnat şi primul eşec pentru Pandurii, acesta fiind obţinut şi pe seama jocului dificil pe care gorjenii  l-au susţinut în compania liderului.  Dinamo a deschis scorul foarte repede după mai puţin de două minute prin Marius Niculae care a înscris din plonjon pe colţul lung după centrarea lui Scarlatache, jucător care a trecut şi prin curtea celor de la Pandurii. Stanca a avut serios de lucru în prima repriză dar şi Pandurii au ieşit la joc, centralul partidei lăsând nesancţionată intervenţia lui Moţi asupra lui Vasilache la care gorjenii au reclamat penalti. După o perioade echilibrată de joc în care Pandurii au părut să domine jocul, Dinamo a punctat din nou din fază fixă în minutul 29 când Cristea a centrat din corner şi Claudiu Niculescu a reluat cu capul în plasa porţii lui Stanca. Până la pauză tabela s-a păstrat neschimbată dar nici în repriza a doua Pandurii n-au reuşit măacar un gol de onoare care să mai spele onoarea. Aflat în loja oficială, alături de preşedintele Condescu, Cârţu a discutat prin telefon schimbările antrenorilor secunzi care i-au trimis pe teren pe Ilie Iordache şi apoi pe Hidişan şi Luţu. În timp ce Iordache s-a văzut destul de rar în atac, unde a fost trimis de Cârţu, ratând totuşi o mare ocazie din situaţia de singur cu portarul, Hidişan a părut a fi jucătorul care poate aduce ceva în plus dând prospeţime jocului după ce a intrat pe teren şi jucând cu multă ambiţie. Fazele create de acesta au impresionat însă doar atât, pentru că tabela a rămas neschimbată până spre finalul partidei. Nici intrarea lui Luţi nu a adus nimic nou, poate doar ceva înjurături şi remarci răutăcioase ale fanilor dinamovişti care deja se amuzau pe final de joc de neputinţa gorjenilor.  În prelungirile partidei însă Dinamo a deomnstrat că este una care merită primul loc în campionat, punctând din nou după o combinaţie a lui Marius Niculae cu nou intratul Zicu, eroul dinamoviştilor la acest joc la care n-a evoluat mai mult de zece minute.

Stancu, Luţu şi Hidişan au debutat

Pe foaia de joc a celor de la Pandurii s-au aflat mai multe dintre noile achiziţii, doar trei dintre cei care au semnat acum cu Pandurii debutând în prima etapă din retur. Dacă Ionuţ Stancu a jucat din primul minut, el câştigând deja postul de titular de mai mult timp, Hidişan şi Luţu au intrat pe parcursul celei de-a doua reprize, ambii fiind în urmă cu pregătirea pentru că n-au efectuat decât al doilea stagiu cu Pandurii. Tot în repriza a doua s-a consemnat şi revenirea pe teren a lui Ilie Iordache care a avut un conflict cu conducerea clubului fiind exclus din lot o perioadă şi reprimit chiar înaintea meciului du Dinamo.

Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 3-0

Stadion “Dinamo”, spectatori 5.000

Au marcat: M. Niculae ‘2, Cl. Niculescu ’29, Zicu ‘93

Dinamo: Lobonţ – Scarlatache, Tamaş, Moţi, Diabate – N’Doye – Torje (’83, Zicu), Dănciulescu, Ad. Cristea (’46, Mitea) – M. Niculae, Niculescu (’67, Izvoranu). Antrenor Mircea Rednic.

Pandurii: Stanca - Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – I. Stancu (’65, Hidişan), Stângă, Vancea, Păcurar (’46, Iordache) – Vasilache (’76, Luţu) – Piţurcă.

Antrenor Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Ad. Cristea, Moţi, Torje, Cl. Niculescu / Cardoso

Au arbitrat: L. Dan – S. Caia, D. Demetrescu.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: