Ioan Rus, sau cum să vorbeşti cel mai bine de funie în casa spânzuratului

Ioan Rus, ardelean şi ministru în cabinetul Ponta, a zis, într-o emisiune TV de la Digi 24, că românii care muncesc afară sunt vai de capul lor, că câştigă 1500 de euro pe lună, iar ”nevestele li se fac curve şi copiii golani”.

Să zicem că ar fi corect. Sigur, e o generalizare complet imbecilă, dar SĂ ZICEM. Deci avem pe de o parte pe cetățenii care muncesc ca boii afară ca să li se babardească nevasta cu alţii pe bani și să li se apuce copiii de droguri, și pe de alta oamenii cinstiţi şi patrioți, ca Ioan Rus, care muncesc în România, așa că fac bani suficienţi încât nevasta și copilul să nu cadă în asemenea păcate, slavă Cerului. În texul meu de pe blog de azi chiar despre asta vorbeam: despre copiii noștri versus copiii lor.

De pildă, copilul domnului Ioan Rus (acest ţărănoi cu faţă de valutist recuperator din imagine) s-a făcut golan pentru că așa a vrut el, nu de nevoie. Când s-a făcut mare, a primit cadou de la tăticu un hotel și o cafenea, pentru că ”asta înseamnă să fii mafiot”. Cu banii astfel câștigați, și-a permis să-și angajeze o gagică, pe cea din imagine, posesoarea unei guri ce aduce a două anvelope de Aro puse una peste alta. Cei doi merg des la Monte Carlo și pe alte costițe însorite (cam săptămânal așa) și le dă mâna să râdă de ăia care se spetesc muncind pe 1500 de euro pe lună.

Acum nu trebuie nici să cădem în retorică de tip comunist. Sigur, cei care pot și merită e normal să aibă mai mult decât noi, ăştia care nu suntem buni de nimic. Dar cam cât de inteligent şi de strălucit în antreprenoriat credeți că poate fi un băiat căruia îi place de o fată cu o asemenea gură? Sau cam ce ştie domnişoara să facă în capitalism, dacă primele afaceri în care a investit au fost, în mod clar, propriul bot şi (foarte probabil) propriile ţâţe?

Golani şi curve, zicea domnul Rus. Acum să ne mai uităm la poza asta încă o dată și să ne gândim la primele două epitete care ne vin în minte pentru cele două personaje ale ei. Hmmmm!

PS - domnul Ioan Rus cică e de stânga, apropo. Ca să vedeți ce f*t*tă e scara valorilor în țara asta: noi, ăștia de dreapta, facem foamea, iar ei, socialiștii, dețin hoteluri și elicoptere personale. Se răsucește Marx în mormânt, săracul (Iliescu doar în pat, deocamdată).

PPS - am mai fost informat, între timp, că nepoata domnului Rus, Ioana, lucrează în străinătate, DAR NU E CURVĂ. Nu e curvă pentru că a avut norocul să fie nepoata domnului Rus, ceea ce a făcut-o eligibilă pentru a face parte din echipa comisarului european Corina Creţu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: