„Iobagul” Ponta, supărat pe „baronul” Iohannis

Premierul Victor Ponta insistă în a reprezenta Guvernul la Consiliul European, el nefiind de acord cu prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis acolo, aşa cum, până acum un an nu agrea nici ideea ca Traian Băsescu să facă deplasările respective. Ponta spune că Iohannis îl ceartă precum un baron iobagul.

Într-o emisiune la B1 Tv, deputatul de Târgu Jiu a povestit cum a reacţionat preşedintele atunci când i-a solicitat să meargă el la Consiliul European, lucru pe care Iohannis l-a clarificat de la începutul mandatului său, spunând că „niciodată”. Acum Ponta declară că preşedintele i-a vorbit aşa cum un stăpân de moșie îi vorbea unui iobag, declaraţia premierului venind la câteva luni după ce, la același post tv, menţiona că preşedintele consideră pe toată lumea ca fiind „iobagii săi”, supărarea premierului fiind dată atunci de numirile pe care şeful statului le făcuse în fruntea serviciilor secrete fără consultarea PSD. „La Consiliul European se duc în general prim-miniștrii pentru că treburile discutate acolo, inclusiv cea cu refugiații, sunt o chestiune de guvern. Atât am zis. S-a supărat domnul Iohannis, m-a certat ca stăpânul pe şerbul, iobagul lui, m-a certat acolo, dar tot eu am dreptate. Sper (...) n-o să mai fiu eu prim-ministru (...) sper să-l lase pe primul ministru la Consiliul European, că aşa e logic. (...) Aşa se întâmplă în toată Europa și are sens. Acum, cu refugiaţii, de luat de la graniţă, de dus în tabără... Cine, nu guvernul face asta? Și toate celelalte decizii, cele care țin de buget de exemplu, toate deciziile, mai puțin, sigur, politica externă europeană”, a spus Ponta în emisiunea televizată.

Declarațiile au fost făcute luni seara, ieri, pe zi, premierul fiind urecheat din nou de Consiliul Superior al Magistraturii, care a apreciat că declarațiile acestuia referitoare la procurorul care a instrumentat dosarul „Turceni - Rovinari” au afectat independența sistemului judiciar. Plenul CSM și-a însușit ieri raportul inspectorilor judiciari, care au apreciat că o postare pe Facebook a premierului a fost de natură să atingă atingere independenței Justiției. „Singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă zece ani", spunea Ponta după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA și pentru care Klaus Iohannis i-a cerut din nou atunci demisia.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: