Ion Geică, şomer după ce i s-a restructurat postul de antrenor

Antrenorul emerit de box Ion Geică nu mai are un loc de muncă, deşi este printre puţinii antrenori de box din Gorj care mai reuşesc să facă performanţă în acest sport. Întors recent de la Campionatele Naţionale de Box pentru seniori de la Bacău cu trei medalii câştigate de sportivii săi, Geică a aflat că nu mai are loc de muncă după ce postul său de la Clubul Sportiv Şcolar s-a restructurat.

Reporter: Ce veţi face în situaţia aceasta în care nu aveţi un loc de muncă stabil?

Ion Geică: Stau la mila altora acum şi aştept să vad dacă găsesc şi eu o slujbă. Dar îmi e foarte greu pentru că am antrenat toată viaţa şi doar asta ştiu să fac. Nu renunţ la munca aceasta, o să îmi ajut soţia la CS Pandurii dar problema este că sunt şomer fără acte şi sunt în căutarea unui loc de muncă. Asta este sunt toate posturile blocate, s-a luat 25% şi nu se găsesc posturi pentru cei care vor să facă performanţă. Suntem la loc de cinste în ţară şi în lume, avem medalii mondiale şi europene dar nu avem unde muncii să pregătim aceşti sportivi.

Rep.: De ce credeţi că s-a ajuns la o astfel de situaţie?

I.G.: De vină e sistemul actual de învăţământ. Boxul a fost o forţă în Gorj, dar acum nu sunt apreciaţi oamenii care au făcut sportivi de mare talent să ajungă campioni. Nu ştiu dacă sunt mai cunoscuţi senatorii sau deputaţii în ţară decât boxerii din judeţ, noi suntem adevăraţii ambasadori ai oraşului şi ai judeţului. Sunt cu lacrimi în ochi pentru că nu mă aşteptam să ies din învăţământ pe uşa din dos. Mi-am terminat studiile cu greu la Şcoala Naţională de Box de la Academia de Educaţie Fizică şi Sport şi iată unde am ajuns, să fiu şomer!

Rep.: Ce veţi face mai departe, veţi mai pregăti sportivi?

I.G.: Rămân legat de acest sport dar ce putem face dintr-un singur salariu, eu şi soţia mea, nu o să putem trăi aşa.  De trei ori pe săptămână vin la Târgu Jiu cu maşina mea pentru antrenamente. Fac antrenament aici cu copiii în care am încredere că au viitorul înainte. De aceea merg mai departe pentru că ştiu că ei pot ajunge pe culmi înalte în boxul românesc.

Şomer pentru a doua oară

Ion Geică a mai trecut în urmă cu un an printr-o restructurare de post, fiind nevoit să îşi caute de lucru în Târgu Jiu, după ce în localitatea natală, acolo unde pregătea an de an campioni, s-a desfiinţat catedra de box de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul. „Anul trecut s-a desfiinţat catedra de la Bumbeşti Jiu şi am dat concurs la Târgu Jiu pe post pe postul de la CSS unde am antrenat mereu în ultimul an”, a povestit ieri Geică precizând că s-au făcut restructurări la două catedre, cea de box şi judo, decizia venind de la nivel central: „Decizia nu s-a luat aici, de la nivel central, de la inspectoratele şcolare, acolo s-a cerut  ca la cluburi sportive să se facă restructurări. Aveam şi grupă de începători şi de avansaţi şi aveau medalii şi rezultate foarte bune la concursuri şcolare şi nu numai. Fetele de au luat locul I la Cupa României şi au ieşit vicecampioane naţionale”. Mai greu e pentru sportivii pe care maestrul Geică îi pregătea, unii fiind puşi în situaţia de a renunţa la sport, iar alţii încercând să se transfere la CS Pandurii, acolo unde se ocupă de antrenamente soţia antrenorului Leontina Geică. (M.P.)

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: