Iordache (ALDE): Nu înțeleg de ce se bagă, este treaba Ministerului Energiei

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, este surprins de reacția liderului PSD Gorj, Mihai Weber, care a anunțat că nu este de acord cu schimbările din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și a avertizat că lucrurile nu vor rămâne așa.

“Nu înțeleg de ce se bagă, este treaba Ministerului Energiei. Când treaba mergea prost în companie dădeau vina pe ALDE, acum sar în sus că vor ca totul să rămână la fel”, a spus Iordache. Acesta crede că supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au fost schimbați pe criterii profesionale, din cauza constatării Corpului de control al ministrului în privința prejudiciilor de zeci de milioane de euro, dar și a pierderilor uriașe. “Sunt rapoarte care încriminează Consiliul de Supraveghere și Directoratul. Acționarii au fost obligați să ia aceste măsuri. Că de ce a numit anumite persoane și nu alte persoane... Când a fost numită Georgiana Porumbel în CS a fost bine pentru PSD”, a spus Iordache.

Liderul ALDE Gorj a spus că secretarul de stat numit de partidului lui în Ministerul Energiei, Marius Dumitrașcu, are Facultatea de Energetică și licența dată în cărbune. Marius Mănescu, unul dintre cei numiți acum în CS, este specialist în cadastru și poate ajuta compania să își rezolva problema legată de exproprieri, una dintre problemele majore ale societății, aproape toate carierele miniere fiind blocate. “Pentru ei e bine să vină oamenii lor care nu au nicio treabă. Eu înțeleg că și-au făcut angajamente în campania electorală că vor susține niște oameni, că mai au nevoie și în campaniile următoare, iar acum trebuie să se țină de ele”, a spus Iordache despre liderii PSD, adăugând că “CS nu este treaba politicului, nici a noastră, nici a altora”.

Cât privește susținerea lui Mihai Weber pentru secretarul de stat Doru Vișan, ale cărui atribuții legate de energia pe cărbune ar putea fi mutate la Marius Dumitrașcu, liderul ALDE Gorj a spus: “Doru Vișan să spună de ce nu a depus proiecte pe fonduri europene, de ce nu a vorbit de pierderile CEO atunci când se mai putea face ceva, de ce nu au fost făcute exproprierile”.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, a spus că marți va fi o ședință la București cu premierul Dăncilă, ministrul Energiei și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta atât schimbările din conducerea CE Oltenia, cât și lăsarea fără atribuții a lui Doru Vișan.

Vizualizări: 3,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: