PSD cere oficial plafonarea prețului la energie

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat că Partidul Social Democrat a pregătit un proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la energie.

"Deși Florin Cîțu afirmă că Uniunea Europeană nu îi permite să intervină pe piața de energie, noile decizii luate de Spania și Italia demonstrează că, de fapt, premierul minte. Plafonarea prețurilor la energie este o măsură care nu mai suferă amânare. PSD nu mai poate aștepta ca PNL să-și termine răfuielile interne și bătaia pe ciolan cu USR-PLUS. Românii nu mai pot suporta creșterile artificiale și nici specula făcută de „băieții deștepți” din energie, pentru a obține profituri uriașe", a transmis Mihai Weber.


PSD a făcut deja proiectul. "Ținând cont de contextul actual și de faptul că românii nu se mai pot baza pe cei aflați la guvernare, PSD a pregătit un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei, care să se activeze automat, pe o perioadă limitată de timp, de fiecare dată, atunci când se înregistrează salturi aberante ale prețurilor, așa cum se întâmplă în prezent", a mai spus deputatul de Gorj.

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: