Iovan: Condiţiile de muncă sunt foarte grele, nu grele

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia vorbesc tot mai mult despre necesitatea scăderii vârstei de pensionare în minerit. Chiar dacă unii nu văd eficienţa grevei japoneze declanşate la iniţiativa sindicalistului Nicu Bunoaica, cu toţii sunt de acord că problemele semnalate de acesta sunt reale.

Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului Energia Turceni, a spus că orice sindicalist îşi doreşte rezolvarea acestor probleme. „Primul pas s-a făcut, au fost prelungite condiţiile deosebite de muncă. Noi ne luptăm pentru scăderea vârstei de pensionare, condiţiile de muncă sunt foarte grele, nu grele. Ar fi normală o reducere a vârstei de pensionare”, a spus Iovan.

Şi Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus că problemele sunt reale şi cunoscute, important fiind să se găsească soluţii. „Greva japoneză nu este definită în legislaţie, dar este un semnal de alarmă. Ştim că problemele astea sunt reale şi sunt generate de acest preţ record al certificatelor de carbon. Trebuie să găsim soluţii la aceste probleme”, a spus Mitrescu.

Nicu Bunoaica, cel care a declanşat protestul, cere CEO să angajeze tineri. „Trebuie întinerit personalul, pentru că mor oameni, sunt accidente de muncă. Tinerii noştri pleacă în străinătate, iar noi lucrăm cu oameni trecuţi de 50 de ani în condiţii grele. Trebuie redusă vârsta de pensionare”, a spus Bunoaica. (A.A.)

Vizualizări: 2,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: