IPJ Gorj anunţă că va cere arestarea preventivă a lui Condescu şi Temelescu

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a doi bărbaţi în vârstă de 57 ani (n.r. - Marin Condescu), respectiv 59 ani (n.r. - Viorel Temelescu), ambii din Tg.Jiu, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălarea banilor, respectiv complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

La data de 12.11.2013, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au continuat cercetările într-un dosar penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

În baza probatoriului administrat poliţiştii au stabilit faptul că suspectul de 57 de ani, în perioada  2011-2013, în calitate de preşedinte al unui club sportiv, ar fi împrumutat asociaţia sportivă cu sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate în nume personal, iar ulterior, cu ocazia restituirii împrumuturilor acordate, acesta a beneficiat în mod necuvenit de sume de bani mai mari decât cele legale, întocmind în acest sens documente justificative nereale. Astfel, suspectul şi-ar fi însuşit în interes personal sume de bani care, totalizate, depăşesc cuantumul de 200.000 RON, prejudiciind interesele financiare ale clubului sportiv.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor poliţiştii au constatat faptul că suspectul, în anul 2011, având aceeaşi calitate, ar fi folosit un alt înscris fals, denumit contract de cesiune, în baza căruia ar fi obţinut de la o unitate minieră efectuarea unor plăţi ilegale, în cuantum de peste 1.600.000 RON, respectiv 900.000 RON, sume de bani de care ar fi beneficiat clubul sportiv pe care îl conducea.

Cel de-al doilea suspect a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi uz de fals, întrucât, în calitate de vicepreşedinte al aceluiaşi club sportiv, ar fi acordat sprijin suspectului de 57 ani pentru ca acesta să beneficieze în mod ilegal de sumele de bani aferente înscrisurilor false, denumite contracte de cesiune creanţe.

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 13.11.2013 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: