IPJ Gorj: S-au înmulţit violurile în Gorj

Poliţiştii gorjeni au cercetat de la începutul anului nouă cazuri de viol dintre care cinci au avut ca victime minori. Psihologii consideră că persoanele care săvârşesc o astfel de infracţiune au trăit o traumă în copilărie. Victimele acestor abuzuri sexuale trebuie consiliate de urgenţă, însă vor avea de suferit şi mai târziu.

Tot mai mulţi gorjeni ajung în mâinile poliţiştilor după ce săvârşesc o infracţiune de viol. Ţintele acestor infractori sunt în majoritatea cazurilor minori care se află în imposibilitatea de a se apăra. De la începutul acestui an, poliţiştii gorjenii au cercetat aproximativ nouă cazuri în care s-a săvârşit o infracţiune de viol. În aproximativ jumătate din aceste cazuri, cei care au fost victimele acestor infracţiuni au fost minori. „La nivelul Judeţului Gorj s-au înregistrat la inspectoratul de poliţie aproximativ 9 infracţiuni de viol. O mare parte dintre acestea au avut ca şi victime minori, pentru că aceştia se află în imposibilitatea de a se apăra. În toate aceste cazuri, au fost identificaţi suspecţii, reţinuţi şi trimişi Parchetului Judeţean cu propuneri legale de arestare preventivă”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Psihologii consideră că cei care săvârşesc o asemenea infracţiune au o traumă din copilărie. Mai mult decât atât minorii care sunt victimele unui viol nu sunt abuzaţi numai fizic, ci şi psihic de aceea trebuie consiliaţi în regim de urgenţă „Acesta este deja un fenomen social. Cei care abuzează de un minor au suferit o traumă majoră sau similară în copilărie. Nu au fost consiliaţi, iar la nivel psihologic atunci s-a produs dezechilibrul. După ce îşi ispăşesc pedeapsa privativă de libertate trebuie să beneficieze de asemenea de consult psihologic, dar şi de tratament psihiatric. Minorii care cad în plasa acestor abuzatori rămân traumatizaţi pentru toată viaţa. Au nevoie de consiliere şi tratament în regim de urgenţă, însă aceste traume pe care le trăiesc când sunt mici le poate influenţa enorm de mult viaţa psiho-socială de mai târziu”, a declarat Laura Bîrdeanu, medic psihiatru, psihiatrie infantilă.

Ultimul caz de acest gen a fost înregistrat acum două zile când un minor de numai cinci ani a fost abuzat sexual de un tânăr de 17 ani.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: