Iriza despre Boza: Chiar aş vrea să plece ieri

Senatorul de Gorj Scarlat Iriza anunţă că va face un raport detaliat cu care va merge luni la ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a cere demisia preşedintelui Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza. Iriza a spus într-un interviu la Radio Infinit că s-a convins în ultimul an şi jumătate că Sorin Boza minte mult şi nu este stabil. Scarlat Iriza a fost în toată această perioadă un susţinător al lui Boza şi nu este clar ce a dus la această schimbare de atitudine.

Reporter: Domnul Sorin Boza a spus că nu mai vrea să fie preşedintele Directoratului la Complexul Energetic Oltenia. Cum vedeţi acest lucru?

Scarlat Iriza: Este o deosebire între a declara şi a face. Să facă, dacă nu se mai simte în stare să conducă Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: A spus că munceşte zi şi noapte şi e supărat că e criticat.

S.I.: Păi, dacă munceşti în zadar, mai bine nu munceşti. Mai bine stai la umbră. Dar, cine îl pune să vină de trei ori pe săptămână la Bucureşti? Să stea aici, la complex, să gospodărească societatea, nu să se ducă la tot felul de simpozioane interne şi externe, fără niciun rezultat.

Rep.: Ce credeţi că îl nemulţumeşte?

S.I.: Eu sunt foarte supărat pe Sorin Boza, pentru că minte prea mult şi nu este stabil în conducere.

Rep.: De ce spuneţi că minte prea mult?

S.I.: Aşa am constatat eu, după un an şi jumătate. Nu am voie să am o părere? Minte pe toată lumea, nu numai pe mine. Pe mine nu avea de ce să mă mintă, pentru că m-am rugat de dânsul decât strict profesional, strict de problemele de serviciu dintre complexul energetic şi parlament.

Rep.: Deci nu ar fi o pierdere dacă ar pleca din fruntea directoratului?

S.I.: Chiar aş vrea să plece ieri.

Rep.: Spunea şi Laurenţiu Ciurel că atât Boza, cât şi Bălăşoiu au cerut să fie schimbaţi.

S.I.: Nu ştiu, eu cu Laurenţiu Ciurel am încetat orice colaborare de cinci ani.

Rep.: A contat şi acel raport de control?

S.I.: Nu, Boza ameninţă de un an că îşi dă demisia. Şi-a mai dat-o de patru-cinci ori, dar nu ştiaţi dumneavoastră. Eu luni o să fac un raport detaliat şi o să cer la ministru demisia lui Boza. Pe mai multe motive, o să fie publice interpelările mele, nu le fac pe ascuns.

Vizualizări: 844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: