Iriza dezvăluie strategia lui Călinoiu pentru 2016

Deputatul Scarlat Iriza crede că Ion Călinoiu nu va mai fi interesat de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean la alegerile din 2016. Ba mai mult, spune că şeful judeţului a purtat discuţii cu apropiaţii săi cum că ar intenţiona să ocupe funcţia de vicepreşedinte de CJ, pentru a putea avea cale liberă spre alegerile parlamentare, când va opta pentru un post de senator. Iriza a vorbit şi despre  noul său partid, asta în condiţiile în care susţine că, în Parlament, a votat tot alături de grupul PSD.

Rep.: Care sunt intenţiile dumneavoastră pentru alegerile de anul viitor, ţinând cont de faptul că reprezentaţi, în Gorj, partidul înfiinţat de Mircea Geoană?

S.Iriza: Eu i-am spus şi lui Victor Ponta, şi conducerii PSD că nu mă mai interesează un alt mandat de deputat. Aşa cum am mai declarat, dacă Ion Călinoiu va candida pentru un post de preşedinte la Consiliul Judeţean, voi candida împotriva lui. Din câte am înţeles eu, în primă fază, Ion Călinoiu vrea postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Asta doar pentru şase luni pentru ca apoi să poată candida la alegerile parlamentare. Mai mult ca sigur, Călinoiu este interesat de un post de senator, iar din funcţia de vicepreşedinte poate pleca mai uşor. Candidatura sa la alegerile parlamentare şi-a premeditat-o de mai mult timp, de asta şi-a mutat toată familia la Bucureşti. Acum rămâne de văzut dacă îl mai suportă Victor Ponta în partid.  

Rep.: Aveţi în continuare un „ghimpe” împotriva preşedintelui Ion Călinoiu?

S.I.: Cum să nu am un ghimpe împotriva lui Călinoiu, când din cauza lui am plecat din partid? Eu am muncit pentru PSD, l-am ajutat pe Călinoiu, iar el la alegerile din 2012 a fost împotriva mea. Într-o discuţie între Ponta, Călinoiu, Teodorescu, Ion Călinoiu a spus că nu este de acord să candidez eu pentru că are el un alt candidat mai bun, dar Ponta a fost categoric şi a spus că rămâne Iriza. Eu sunt privatizat de 26 de ani, am luat dividende, dar tot nu am averea lui Călinoiu, el probabil e acţionar prin ONG. Să ştiţi că am plecat cu greu din PSD, dar încă nu mi-am schimbat votul în Parlament, am votat tot alături de grupul PSD.

Rep.: În calitate de preşedinte al Partidului Social Românesc de la Gorj, aţi reuşit să cooptaţi în partid oameni importanţi de la nivelul judeţului?

S.I.: Am purtat discuţii cu vreo patru personalităţi din Gorj, am oameni pentru care m-aş da în spate un pas, doi. Nu le divulg numele decât după data de 1 septembrie, pentru că persoanele respective mai au proiecte de realizat şi le este frică de veneticul Călinoiu. Vă spun doar că vreau să câştig Primăria Motru, am acolo un om incontestabil. Dacă vine alături de mine un bun organizator voi renunţa la funcţia de preşedinte al PSRO Gorj, trebuie să recunosc că eu nu sunt prea bun organizator.

Rep.: L-aţi ofertat deja pe domnul Ilie Petrescu?

S.I.: Da, l-am contactat telefonic, dar din câte am înţeles dumnealui vrea deputat sau senator, iar partidul ăsta nu poate să-i ofere ceea ce vrea el. Trebuie să fim realişti, partidul pe care vreau să-l promovez eu nu poate lua mai mult de 15%. Numai printr-o minune putem prinde vreun post de senator.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: