Iriza: Voi candida împotriva lui Călinoiu sau Cârciumaru

Demisia deputatului Scarlat Iriza din PSD i-a surprins pe liderii de la Gorj. Pe punct de plecare pare a fi şi deputatul Vasile Popeangă, care a lipsit de întrunirea partidului de la Sinaia. „Am avut probleme de sănătate şi virtute”, a declarat ironic Vasile Popeangă. 

Scarlat Iriza a plecat din PSD şi s-a alăturat proiectului „România noastră” al lui Mircea Geoană, primul gând fiind acela de a vota moţiunea de cenzură care să ducă la căderea actualului guvern. Iriza explică faptul că a rămas deputat independent, Geoană neavând partidul înfiinţat. „Este doar un proiect, un ONG, nu un partid politic. Vreau să văd întâi cum vor evolua lucrurile. Mă voi întoarce în PSD în condiţiile în care Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru vor demisiona din funcţiile de conducere ale partidului”, a declarat Scarlat Iriza. Călinoiu crede că nemulţumirile lui Iriza erau pretexte pentru a pleca din partid. „Plecarea lui Scarlat Iriza m-a surprins. Ce a făcut până acum şi anume să se manifeste că el e nemulţumit de comunicare, de conducere, erau provocări de a-şi crea culoarul să părăsească partidul. L-a părăsit să fie sănătos. Imaginea partidului nu este deloc lezată, unitatea partidului nici atât”, a declarat Ion Călinoiu. Şi Florin Cârciumaru a fost surprins de demisia lui Iriza. „Mă aşteptam ca la maturitatea pe care o are în administraţie şi în politică să ştie să treacă peste momente dificile”, a precizat preşedintele PSD Gorj. Deputatul Scarlat Iriza pare decis să candideze împotriva lui Florin Cârciumaru sau a lui Ion Călinoiu în anul 2016. „Eu nu-i încurcam în 2016 pentru că nu aveam de gând să mai candidez, dar dacă lucrurile vor merge într-o direcţie favorabilă mai candidez încă o dată, dar împotriva lui Călinoiu sau Cârciumaru. Mi s-a reproşat că am fost trimis în Parlament de PSD. Eu am candidat pe listele USL. La ultimele alegeri în Colegiul meu am luat 64%, iar ei au luat Târgu Jiu 52%”, a declarat Scarlat Iriza.

DECIZIE 

Florin Cârciumaru nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Gorj. Ba mai mult, recomandă membrilor partidului să comenteze mai puţin pe această temă. „Este bine ca la ora actuală, ţinând cont de greutăţile prin care trece PSD, toţi să fim uniţi în jurul partidului şi să comentăm mai puţin. Eu ştiu că am fost ales în fruntea organizaţiei şi că am un mandat ce trebuie dus până la capăt. Cei care vor decide dacă voi mai fi sau nu preşedinte al organizaţiei sunt membrii PSD”, spune Cârciumaru. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: