Işfan: Elevii absenţi de la simulare sunt de la seral

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, mare parte dintre elevii care au tras chiulul la examenul de simulare a bacalaureatului studiază la forma de învăţământ „seral”. Culmea, aceştia nici nu ar fi fost invitaţi să dea acest examen.

Circa 4400 de elevi ai claselor a XII-a trebuiau să susţină simularea examenului maturităţii, însă nu toţi s-au şi prezentat la examen.  La proba de limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat desfăşurată în data de 25 martie nu s-au prezentat la examen 249 de elevi  din 4352 elevi înscrişi. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” (20 absenţi), Liceul Tehnologic „Contantin Brâncuşi” (62 absenţi) şi Colegiul Auto „Train Vuia” (24 absenţi). Prezenţa a fost de 94,74% iar absenţi 5,72%.

Mai mulţi chiulangii la matematică şi istorie

La proba de matematică sau istorie, în funcţie de specializare, care s-a desfăşurat ieri, 26 martie, numărul celor care nu s-au prezentat a fost mai mare, respectiv 330 de absenţi dintr-un total de 4421 de elevi înscrişi. La această probă, cei mai mulţi elevi de clasa a XII-a au lipsit de la Liceul Tehnologic „Contantin Brâncuşi” (63 absenţi), Colegiul Tehnic „Henri Coandă” (38 absenţi), Liceul Tehnologic din Roşia de Amaradia (29 absenţi), Colegiul Tehnic „Ion Mincu” (23 absenţi). Procentul de participare la nivelul judeţului la această probă a fost de 90, 27%, absenţi în procent de 7,46%.

Elevii de seral nu erau invitaţi să participe la simulare

Conform declaraţiilor făcute de inspectorul general al ISJ Gorj, la simularea examenului de bacalaureat trebuiau să participe doar elevii care studiază la forma de învăţământ la zi. „Unii nu au înţeles şi i-au chemat şi pe elevii de la seral, de aceea există acest număr de absenţi. Eu le-am spus să facă simularea numai cu elevii care studiază la zi, nu şi cu cei de la seral. Am zis că nu avea rost să îi mai aducem şi pe ei. Şi la comunicarea rezultatelor cu prezenţa au raportat şi pe cei de la seral, o parte din ei lucrează, nu puteam să-i aduc la simulare. Au mai fost şi copii bolnavi”, a precizat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Rezultatele obţinute de elevii care au susţinut simularea examenului de bacalaureat urmează să fie comunicate până cel târziu mâine la ora 10, acestea vor fi afişate şi pe pagina de internet a ISJ Gorj.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: