Işfan: Sunt bani pentru salariile profesorilor

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, dă asigurări că banii vor veni la timp în buzunarul profesorilor, chiar dacă s-a zvonit că nu ar fi sume necesare la toate şcolile pentru ca dascălii să primească salariile până la sfârşitul acestui an. Calculele s-au făcut deja şi vor ajunge pe masa ministrului Educaţiei în această săptămână.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, a explicat, la Radio Accent, că s-a întâlnit cu directorii şi contabilii şcolilor din tot judeţul şi au pus la punct situaţia financiară a fiecărei unităţi de învăţământ. Aceasta va fi transmisă şi lui Valentin Popa, ministrul Educaţiei. „Am avut o discuţie cu directorii de şcoli şi licee din Gorj referitoare la aspectele de normare, numărul de copii din clase, sumele necesare pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. Am făcut o analiză serioasă cu directorii şi contabilii şcolilor. Ne-a cerut domnul ministru al Educaţiei ca principala noastră grijă să fie să plătim salariile oamenilor la timp”, a transmis Işfan.

Acesta dă asigurări că toţi profesorii vor primi salariile, la zi, până la sfârşitul acestui an. „Am centralizat o situaţie. O vom înainta Ministerului Educaţiei. Va conţine necesarul de bani pentru plata salariilor inclusiv pentru luna decembrie. Am ţinut să confruntăm datele de la Inspectoratul Şcolar cu datele de la şcoli astfel încât pe 14 decembrie să fiu sigur că toată lumea are banii pe card şi aşteaptă în linişte şi cu voie bună sărbătorile de iarnă”, a mai explicat Ion Işfan.

 Se plâng că n-au bani

Lămuririle vin după ce mai mulţi primari s-au plâns că nu ar fi bani suficienţi la toate şcolile pentru ca anul să se încheie cu bine pentru profesori. O astfel de situaţie a fost semnalată la Tismana. Primarul Marian Slivilescu a transmis că bugetul şcolii ar avea deja o gaură. „Este deja un minus în bugetul şcolii din Tismana de 12 miliarde de lei vechi. Nu ştiu unde se vor găsi bani pentru toţi dascălii până la sfârşitul acestui an”, a fost îngrijorarea edilului.

Vizualizări: 888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: