ISJ Gorj: Copiii nu se infectează la școală, ci la mall

„Copiii nu se infectează la școală, ci la mall”. O spune șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care susține că, în unitățile de învățământ, riscul de infectare cu SarsCov2 este minim, pentru că sunt respectate regulile impuse în pandemie și totul este dezinfectat.

Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj, a declarat că elevii au șanse mai mari să se îmbolnăvească la mall ori la terasă decât în școli. „Copiii nu se infectează la școală. Au mai multe șanse să se infecteze la mall, la groapa din centrul orașului, care este plină, la terase, restaurante. Mâncăm destul de aproape unii de alții, fără măști. Infectarea nu se face la școală. Acolo nimeni nu își dă masca jos, sunt în permanență dezinfectate mesele, preșurile sunt îmbibate cu substanțe dezinfectate. Toată lumea respectă măsurile pentru că niciun cadru didactic ori director nu vrea să fie responsabil pentru îmbolnăvirea copiilor”, a declarat Dana Constantinescu, la Gorj TV.

Vestea care bucură atât părinții și elevii, cât și profesorii, este că sunt înregistrate tot mai puține îmbolnăviri în județ. „Gorjul are 0,34 rata de infectare. Suntem pe o pantă descendentă, clar și nicio localitate din țară nu mai este în scenariul roșu”, a mai spus Dana Constantinescu.

Miercuri, au fost raportate două cazuri de îmbolnăviri în rândul elevilor gorjeni.

Vizualizări: 984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: